Барак Обама се представи като отличен комик на ежегодната Кореспондентска вечеря в Белия дом. Всяка година от 1920-а насам американският президент традиционно събира журналистите, отразяващи работата му в официалната си резиденция, за да ги почерпи и да се пошегува. Тази година не бе по-различно - Обама си направи майтап както със своите основни политически противници, така и със самия себе си, и спорните си решения през 2013 г.

В разгара на кризата в Украйна, американският лидер не се посвени да се пошегува с президента на Русия Владимир Путин - а чрез него, и със своите политически противници:

Миналата година Пат Бюканън (консервативен коментатор) каза: "Путин е на път да получи Нобеловата награда за мир". Честно казано, напоследък тези ги дават на всеки. (бел. ред. - Обама получи наградата през 2009 г.)

Руди Джулиани (бившият кмет на Ню Ѝорк) каза: "Путин е това, което можеш да наречеш "лидер". Майк Хъкаби (републикански политик) и Шон Хенъти (тв водещ и консервативен коментатор) постоянно говореха за голите му гърди, което си е малко странно. Проверете. Много говорят за това.

Обама се закачаше с публиката, с други известни личности, но най-вече със себе си. Пошегува се дори със скандала около подслушването от страна на АНС, което предизвика търкания със съюзниците на САЩ:

“Колорадо легализира марихуаната тази година. Надявам се това да не доведе до много параноични хора, които си мислят, че правителството им ги дебне, и подслушва телефонните им разговори."

Отново се заяде и с телевизията Fox, която преди време търсеше доказателства, че не е роден в Щатите:

"Признайте си, Fox, ще ви липсвам, когато си тръгна. Ще ви е доста по-трудно да убедите американците, че Хилари Клинтън е родена в Кения".

Подигра се и на Си Ен Ен за техните много подробни репортажи за падналия самолет в Малайзия:

Уморен съм адски заради полетите ми към Малайзия тези дни. Какво ли не правим напоследък, за да ни отрази Си Ен Ен!

Над 2000 души се смяха на президенското комедийно шоу, сред които журналисти, актьори, музиканти, атлети.

Пълното видео на "скеча" можете да гледате тук в оригинал: