Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева обяви, че премиерът Бойко Борисов се опитва да разчиства сметки с бившия български монарх Симеон Сакскобургготски.

"Има проблем между нашия ексмонарх и бившия му бодигард. Върнахме имотите навремето без да проверим, а сега сме на път всичко да му вземем. Това е ненормално. Трябва да имаме цивилизовани отношения с царската фамилия. Редно е да получи нещо. И нека бившия му бодигард да го превръща в просител. Това е унизително за всички нас. Този въпрост трябва да бъде решен веднъж завинаги. Да се покажем малко по-толерантни към света", каза Дончева.

Тя коментира и казуса със спрения търг за почистване на летище "София" след сигнал до премиера на една от чистачките.

"Обидно е! Нацията ни има слугински манталитет, някъде в чипа ни има сбъркано. Гледаме театър как чистачките целуват ръка на онзи, който спрял поръчките, които преди това самият той е пуснал. Абсолютно възмутително. Много мъчно ми стана от тези чистачки на летището. Казвам си, защо ни бяха толкова усилия толкова да обясняваме, че са важни правилата, а не волята на падишаха", каза Дончева.

Според нея въпросът е принципен и не може чистачка да отменя търг с обаждане на премиера. 

"Борисов се правеше на 3 и половина, че не знаят много хора за отношенията му с Пеевските, за фирмите им Дубай и подялбата им на КТБ. Такова общо предприятие е и футболния клуб "Левски". То се управлява от Иво Тонев, който е човек на Бойко Борисов и адвоката на Пеевски Александър Ангелов. На Бойко не му пука особено какво се говори. Разчита на това, че може да върже обществото на панделка без неудобство", добави лидерът на "Движение 21".