17 години след аферата си с президента (1993 г. - 2001 г.) на САЩ Бил Клинтън стажантката Моника Люински прописа за първи път за случилото се пред сп. Vanity Fair. Списанието публикува в интернет част от нейната писмена история, която ще бъде разпространена на 8 май в дигиталната версия на изданието и на 13 май в печатния му формат.

Време е да изгорим баретата и да закопаем дълбоко синята рокля, казва сега 40-годишната Люински. Да го кажа отново: Аз. Лично. Дълбоко. Съжалявам. За това. Което се случи.

Какво пише още Люински:

Разбира се, моят шеф се възползва от мен, но винаги съм твърдяла, че това беше взаимна връзка. Каквато и да е злоепотреба дойдо по-късно, когато аз бях направена изкупителна жертва за да защити своята висока позиция.

Става ясно, че Моника Люински е отхвърлила предложения, които биха и докарали 10 милиона долара, защото не е чувствала, че е правилно да се възползва от историята си. Тя обяснява, че е имала сериозни проблеми с намирането на работа заради връзката с президента Клинтън, като винаги се е оказвала неподходяща за каквато и да е позиция.

Люински обяснява и защо е потърсила публичност след толкова години изолация - заради зачестили през последните години случаи на самоубийства на млади момичета, чиято връзка с по-вързастни мъже била разкрита.

Тя пише още и че след като новината за нейната афера е гръмнала през 1998 г., не само, че е била най-унижаваната жена в света, но и благодарение на сайта drudgereport.com е била може би и първата личност, чието глобално унижение е било тласкано от интернет.