Трейлърът на новата компютърна игра Call of Duty: Advanced Warfare може спокойно да бъде сбъркан с игрален филм от жанра "военен екшън с яка пукотевица". И причината за това е свръхестествено анимираният актьор Кевин Спейси в ролята на интелигентния злодей.

Носител на 2 "Оскара" - за главна ("Американски прелести", 1999) и за поддържаща ("Обичайните заподозрени", 1995) мъжка роля, както и на една награда БАФТА и няколко номинации за "Златен глобус", мистър Спейси явно не планира скоро да се отделя от образа си на перфиден отрицателен герой. Още се помни ролята му на ужасяващия касапин с тънка усмивка от "Седем", а той вече е и герой за геймърите - като персонаж от новата игра Call of Duty: Advanced Warfare, която ще излезе официално на 4 ноември. Разработчиците на играта така истински са го анимирали, че спокойно може да бъде сбъркан с жив човек - можете да се убедите от трейлъра, който продуцентите пуснаха с цел реклама. 

Call of Duty, която се появи още през 2003 г., има гигантско число фенове по целия свят, включително и в България. Серията игри мина през Втората световна, Студената война, борбата с тероризма и стигна до Трета световна война - все още несъстояла се, но вече разиграна компютърно (а и доста правдоподобна покрай кризата в Украйна). В лагера на поклонниците на екщъна са такива личности като Еминем, Гилермо дел Торо, Анди Мъри и Мила Кунис. Няма съмнение, че появата на Кевин Спейси в Advanced Warfare ще привлече още фенове на стрелбата от първо лице с мишка вместо с пушка в ръка.