С голобради юноши и резерви "Манчестър Юнайтед" срази "Арсенал" с 3:2 в дербито на 27-ия кръг от Висшата лига на Англия и отдалечи "артилеристите" от върха.

"Червените дяволи" не могат да разчитат на 14 контузени футболисти, поради което в стартовите 11 имаше четирима юноши. Най-младият от тях - 18-годишният Маркъс Рашфорд, във втори пореден двубой вкара два гола и вече е сензация не само на Острова.

Нападателят изведе домакините с 2:0 и повтори постижението си от четвъртък, когато с негови попадения "Юнайтед" подчини "Мидтиланд" в Лига Европа (5:1) в дебюта на доскоро напълно анонимния тийнейджър. Днес той игра за първи път във Висшата лига и в 29-ата и 32-ата минута изправи "Олд Трафорд" на крака.

Дани Уелбек отново успя да огори бившия си тим за 1:2 малко преди края на полувремето, а гостите изтърваха втори гол. Краят на полувремето спаси домакините, но след почивката те продължиха да играят по-добре от "топчиите". В 65-ата Рашфорд изработи гола за 3:1 на Андер Ерера. "Арсенал" отново получи шанс бързо да върне интригата - Месут Йозил се разписа в 70-ата, но до края не показа "зъби" за нещо повече.

Така "Юнайтед" записа сладък триумф, ценен най-вече за младите футболисти в отбора. 

В същото време "Тотнъм" обърна "Суонси" с 2:1 от 0:1 у дома. И дръпна с три точки аванс пред вечния си съперник "Арсенал" в битката за титлата. Лидер продължава да е "Лестър" с 56 пункта - две повече от "шпорите".