Вече е официално - Кубрат Пулев (22 победи, 12 нокаута) излиза срещу Дерек Чисора (25 победи, 17 нокаута) на 7 май в Хамбург за европейската титла в тежка категория. Датата и мястото на срещата се обсъждаха в последните седмици. Имаше вариант домакин на гала вечерта, в която двубоят между Пулев и Чисора е основен, да е столичната "Арена Армеец". Но си остана само вариант, така Кобрата отново ще боксира на немска земя.

И Кобрата, и Чисора са печелили европейския пояс. На 5 май 2012 г. Пулев нокаутира в 11-ия рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко в Ерфурт и се качи на върха на Стария континент. На 21 септември 2013 г. в Лондон бъдещият му съперник победи Едмунд Гербер (Германия) и прибра вакантната титла.

А подготовката на Кубрат Пулев и съотборниците му в немския "Зауерланд" - световните шампиони в по-леките категории Артур Абрахам и Джак Кулкай, продължава под пълна пара на Белмекен - на над 2000 м надморска височина. Чужденците са възхитени от спортната база в Рила, където гостуват за първи път.