19-годишната Александра Андерсен от Норвегия е най-младата милиардерка в света. Тя притежава състояние от 1,2 млрд. долара, съобщава "Индипендънт". Нейната малко по-възрастна, 20-годишна сестра Катерина също има 1,2 млрд. долара благодарение на дял, който има във Ferd Holding company. Техният баща е прехвърлил капитала на двете си дъщери през 2007 г., но все още държи контрола на компанията.

Александра е дъщеря на Йохан Андерсен, инвеститор от Осло. В момента тя изучава социални науки в Амстердам. Тя се е посветила на обяздването на коне, като гради професионалната си кариера на ездач.

"Това искам да правя през остатъка на живота си, да яздя", заявява Андерсен.

Семейството ѝ беше част от цигарената компания Tiedemanns преди да продаде дяла си за близо 500 млн. долара. Сега Ferd investment менажира хедж фондове.

На въпроса какво прави с парите си Андерсен отговаря, че спестява през цялото време.

"Спестявам, когато получа парите си за седмицата, спестявам паритните награди, които печеля от състезания или ако получа пари като подарък за рождения си ден. Това означава, че мога да си купувам това, което искам като чанта или чифт обувки, без да се налага да искам пари от мама или татко", казва Андерсен.