В понеделник Софийски градски съд ще заседава по три споразумения, с които Волен Сидеров се признава за виновен за три обвинения срещу него, съобщиха оттам.

Това са случаят в град Батак, станал на 17.05.2011,  за НАТФИЗ, станал на 23.10.2015 г. и за случая до Народното събрание от 21.05.2013 г.

И трите споразумения със Сидеров са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

При първия случай лидерът на "Атака" със свои съпартийци предизвика сблъсъци в Батак. По думите на очевидци, по време на празничния концерт в града, посветен на честванията за 135-годишната Априлска епопея, Волен Сидеров се качил на трибуната и отскубнал кабелите за озвучаване на концерта. След това повече от 10 националисти от партията му нахлули в сградата на Общината и са обиждали служители, като са ги наричали "турци".

По пресният случай е този при НАТФИЗ. На 23 октомври м. г. Сидеров и депутатът от партията му Десислав Чуколов нахлуха в сградата на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Заедно с още десетина души те изблъскаха портиера и се качиха на втория етаж на висшето училище, където по това време се провеждаха учебни занятия. "Атакистите" твърдяха, че търсят студенти, които били "нападнали" Сидеров.  При акцията си те заплашваха студенти и преподаватели. 

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки, уточняват още от СГС.
 

Третото обвинение, по което лидерът на националистическата партия се е признал за виновен, е затова, че на 21 май 2013 г. пак отново с Десислав Чуколов вдигнаха скандал на журналиста от СКАТ Теодор Ангелов. Тогава те го притиснаха до стената на Народното събрание и искаха от него да се извини за това, че партия НФСБ и Валери Симеонов наричат българските граждани лумпени. 

Клуб Z се опита да се свърже със Сидеров и Чуколов, но те не отговаряха на мобилните си телефони.