Министърът на икономиката Божидар Лукарски нападна остро бившият финансов министър в първото правителство на Бойко Борисов Симеон Дянков в предаването "Тази събота" по бТВ. Той бе помолен да коментира думите на финансиста, че в строителния бранш има картел и всички обществени поръчки се печелят от малък брой фирми.

"Това е така от години. Засяга и времето, когато и той бе министър. Сливи ли имаше тогава в устата", каза Лукарски.

След това продължи с нападките срещу Дянков.

"Сега когато е безработен е лесно да говори", добави министърът на икономиката, който е и лидер на СДС.

Водещата веднага го поправи, че всъщност Дянков не е безработен и е преподавател в престижното висше училище по икономика в Лондон, а Лукарски каза, че не знаел това. Той обаче бе категоричен, че Дянков изобщо не е сред най-добрите финансови министри, които България е имала, тъй като със същия екип на ведомството сегашният титуляр на този пост Владислав Горанов постигал много по-добри резултати.

Лукарски разясни още, че смята, че кандидатурата на Росен Желязков е най-добрата  за шеф на Комисията за защита на конкуренцията. Затова той се надявал той да се кандидатира отново за шеф на антимонополния орган.

Министърът на икономиката се обяви и за строителството на втори лифт в Банско. Според него това е най-екологичният вид транспорт.

"Природозащитниците какво искат, с колите да се качваме горе ли", илюстрира позицията си Лукарски. 

Той коментира и влизането на прокуратурата в офисите на строителната компания "Агромах" и новината, че служителка на фирмата се е опитала да изнесе от офис на дружеството 1 млн. евро в сак.

"Не мога да си представя 1 милион евро в сак. Малко в повече ни идват филмите, които гледаме", рече министърът.

Той коментира и политически теми.

"С Радан Кънев си говорим. Приятели сме. С политиката не почва и свършва светът", философски заключи Лукарски.

Той обаче обясни, че се надява ДСБ да не напусне Реформаторския блок, защото това щяло да отслаби десницата у нас. Според него тъмносините изобщо не са излизали от управлението на страната.

"90 процента от кадрите им са в управлението. Имат областни управители, зам.-министри, държавни фирми, Петър Москов го изваждам. Генерал Атанасов пък искаше да се върне във парламентарната МВР комисия", каза още Лукарски.