"Винаги съм знаел, че един ден и мене ще ме дадат по телевизора, дали за хубаво или за лошо", казва пред бТВ Динко Вълев, мъжът от Ямбол, който в репортаж на телевизията стана съмнително известен с акциите си за залавяне на бежанци по турската граница. Неговите действия, както и телевизионното му героизиране бяха критикувани от правозащитници. Динко обаче продължава тв изявите си по бТВ.

ПРАВОЗАЩИТНИЦИ: ОТ ДОБРОВОЛЦИ КАТО ДИНКО МОЖЕ ДА ИМА ТРАГИЧНИ ПОСЛЕДИЦИ

"За хубаво ме дават, аз лошо ли съм направил", казва Динко Вълев, за когото тази седмица писа и британският таблоид "Дейли мейл" в статия, в която го описва като "ловец на мигранти"?

"Радват се, подкрепят ме, критики чух от ограничените хора, които от тях не излизат", обяснява 29-годишният Вълев, чиято фирма "Бозав" ЕООД държи морга за автобуси.

"Никога не съм имал недостатък на момичета, аз съм сериозно момче и като всеки нормален мъж му става хубаво, като бъде ухажван. Приятелка, имам приятелка, цупи се, сърди се", обяснява Динко Вълев нарасналия интерес към неговата персона.

Той накратко припомни и последния случай, при който "залови" 12 души.

"Аз както си карам атв и той скочи отгоре от храстите ми. Кой? Сюлейман. Аллах, маллах, засили се отгоре, той тръгна да ме ръга в ръката, ей го белега, оттук нататъка стана самозащита.

Сборихме се, 11 души..."

"Когато човек му падне пердето и има чувство за съмосъхранение, аз съм борец, мен са ме тренирали как да го правя", обяснява Вълев как е преборил групичката мигранти. - Казах: "Обърнете се на земята, за да бъде всичко "евритинг сейфти"

После дойдоха полицаите."

"Аз не съм изрод и не съм тръгнал да наранявам някой, който е срязал мрежата и е пресякъл границата. Хобито ми е да карам атв, да ходя на спа с някоя хубава жена", обяснява още Вълев.

"Ако отново пападна на бежанци, ще звънна на 112, както казва Антон Хекимян, после ще се оставя да ме набият", обещава той.

"Аз съм голям симпатизант на г-н Бойко Борисов, но той не може да се оправи със всичко", заключава ямболията.