Още не съм получил извинение от премиера Бойко Борисов, заяви пред БИТелевизия председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов.

По-рано тази седмица Топалов обяви, че иска извинение от Борисов, който в интервю за "Медиапул" каза, че той и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов са пряко ръководени от ДСБ.

ШЕФЪТ НА СГС ИСКА БОРИСОВ ДА МУ СЕ ИЗВИНИ

Това е лъжа, ако разполага с такива факти, да ги представи. Ако не, е меко казано, неистина, това е лъжа. Този съд се управлява от мен и моя екип, който не ми е насаден от никоя политическа партия, категоричен е Топалов.

Шефът на СГС каза и че събира доказателства за медийната кампания, която се води срещу него в жълто-кафяви сайтове. Тя стигна дотам, че той дори беше обвинен в това, че е допринесъл за смъртта на самоубилия се на 18 февруари съдия от СГС Цветан Ценов.

"Достигна информация, че срещу 200 000 евро спира цялата кампания срещу мен, но когато имам конкретни доказателства, ще ги предоставя на обществеността. Говори се, че държавни институции изготвят и предават на определени медии готови статии. В публичното пространство вървят много неща, но не искам да говоря голословно", поясни Топалов. 

Според него вододелът, след който са започнали атаките, е бил тестовете за атестация на служителите на СГС в началото на януари. Тогава заради ниски резултати трябваше да бъде уволнена съпругата на премиерския съветник Яне Янев.

СЪПРУГАТА НА ЯНЕ ЯНЕВ САМА НАПУСКА СЪДА

Т. нар. скандал Яневагейт също е свързан с неща, които се говорят отдавна, смята шефът на СГС. 

"Интересно защо при бившата съдия Румяна Ченалова, която стана трибун на информация, информацията върви по един канал - съдия Янева, която бе "опраскана", но този съд е бил управляван и от други съдии", чуди се Топалов.

"Ние получаваме информация само за тези, които са опраскани", смята той.

"Има хора и кръгове, които желаят този съд да не работи по правилата", убеден е неговият председател.