Такова нещо не бяхме виждали в България на живо - пресконференция на боксьори в тежка категория преди мач за титла. Направиха го Кубрат Пулев и Дерек Чисора в столичния хотел "Радисън". Брифингът трябваше да подгрее журналисти и фенове преди мача им на 7 май в Хамбург. Там двамата се появиха на пресконференция вчера.

Софийската обаче бе по-дълга и интересна, тъй като в типичния си маниер британецът с журналистите и приятели на Пулев, които също присъстваха на събитието.

"Боксът е велик спорт, той е изкуство, а на бой, не е за улицата. Но и на улицата бих излязъл срещу Чисора, ако е необходимо."

Така Кобрата отвърна на една от провокацииоте на бъдещия си противник, който заяви с неизменната си усмивка, че българинът е добър боксьор, но не и боец.

Британецът няколко пъти повтори заканата си от Хамбург, че "ще унищожи" Пулев.

След като отговаряха на въпроси около 40 минути, двамата изпълниха още един ритуал - застанаха един срещу друг и се гледаха втренчено известно време, за да ги снимат фотографи и оператори. Последва нещо извън сценария - Чисора сам си поиска български трибагреник с лика и името на опонента му от фен, който се канеше да го поднесе на Кубрат.

Пулев му сложи знамето през раменете, а гостът го хвана в ръце и позира.

"Най-силната му страна е шоуто и определено се справя добре. Чак и на мен да ми хареса. След като аз не гледам комедии, значи е добър. Боксът върви с шоуто. Не може без шоу, но всичко си има граници, които не бива да преминаваме", каза българският боксьор.

"Определено България си е България, но за съжаление мачът не може да се проведе двубоят тук. Надявам се в един момент да има такъв мач и в България - може би за световната титла. Смятам, че съм по-добрия. Той е на същото мнение за себе си. Това ще си проличи на ринга, там истината е само една. Тук може да говорим каквото си поискаме", добави Кубрат.

При споменаването на възможността мачът да е бил в България, британецът няколко пъти увери, че още по време на преговорите е искал битката да е в родината на съперника му. Не го било страх - никога от нищо. Дерек засипа България с похвали, каза че тук много му харесвало и че хората се отнасяли много мило с него.

"Дерек е добър боксьор, но аз съм по-добър и знам как да го победя. Очаквам това предизвикателство, и шанса да спечеля европейската титла. Сигурен съм, че залата в Хамбург ще е пълна от българи, които да ме подкрепят към победата. Аз може да не го плаша сега, но изпи втора чаша вода вече, може да е просто жаден. Хубаво е, че не се плаши", отвърна по-сдържано Кобрата. 

„Не Пулев избра мен, а аз избрах Пулев. Отдавна го следя, започна Чисора. - Ние сме като два бивола един срещу друг. И малко прилича на кланница, но жертвата няма да съм аз, а той. Загубил съм повече битки от Кубрат наистина, но ще видите, че съм губил от световни шампиони и в никакъв случай не мога да кажа, че съм лош боксьор. А за този мач се подготвям много, много усилено. Познавам опонента си, знам как се боксира. Той се боксира като аматьор. Аз идвам да се бия. Ще съм на ринга, за да се бия. Ще унищожа този човек. Може да свиркате колкото си искате, но...“ (по повод дюдюкане в залата от страна на агитка на Пулев).

Той допълни, че се страхува само от един човек на света - малката си дъщеря.

„Да, приготвил съм шоу. Няма да пея като Тайсън Фюри, но ще има шоу. Ще го направя известен. Не се притеснявай, ще бъдеш известен (към Кобрата). Вече съм м отлична форма съм вече. Дори, ако мачът е утре, ще се справя прекрасно.“

Как коментира Кубрат Пулев като боксьор?

„Той има един удар, на който аз много се възхищавам. Но всичко друго е против него. Ще го сразя. И двамата искаме да бием с нокаут. Аз искам нокаут. Очаквам съперникът ми да дойде и да се бие. Чака ни боксов мач."