Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова защити заместника си в МВР Цвятко Георгиев. Той бе сред обявените за хора на ДСБ във властта в списъка на ПГ на ГЕРБ от вчера.

"Очевидно има напрежение в коалицията, но ние с г-н Цвятко Георгиев работим много добре", обясни Бъчварова в парламента.Тя припомни, че заместникът ѝ е в МВР от времето на служебния кабинет, назначен от президента Росен Плевнелиев и затова няма как да е кадър на ДСБ. 

Веднага след това пред микрофоните застана председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който при акцията на колегите си срешу ДСБ предишния ден отсъстваше. 

"Премиерът има много добро чувство за хумор, така че съвсем нормално е да сподели нещо подобно" - така Цветанов реагира на въпрос за репликата на Бойко Борисов, че "докато капитанът е Брюксел, има бунт на кораба".

Цветанов нарече "несериозен" въпроса дали в ГЕРБ има бунт срещу кадрови решения на лидера им за властта и съобщи, че предстои среща на депутатите с премиера, който "по стечение на обстоятелствата е и лидерът на ГЕРБ". ГЕРБ го подкрепяли и в двете му качества.

Очаквайте подробности.