Официално декларираното участие на ДПС Делян Пеевски в "Булгартабак" вече е минало. 

В петък със сделка извън регулиран пазар, сключена чрез инвестиционния посредник „Капман“, е била  прехвърлена собствеността на 368 361 акции на „Булгартабак холдинг“. 

Точно толкова са акциите, които се притежават от регистрираната през миналата година компания "НСН Инвестмънт", в която Делян Пеевски държи 90% от собствеността, а майка му Ирена Кръстева - останалите 10 на сто. 

Вчерашната продажба на акциите е на цена от 66 лева за брой. Това означава, че успелият млад мъж е регистрирал приход от 24,3 милиона лева от операцията. Любопитното е, че цената на акциите е доста по-висока от пазарната. През последните дни негативните новини около тютюневия холдинг, който обяви, че спира износа за арабския свят и  планира съкращения на персонал, рязко свалиха стойността на книжата на цигареното предприятие.

Още по-любопитното е, че в петък през "Капман" е минала и още една голяма продажба на акции на "Булгартабак". Продадени са били и други 531 950 акции. Точно толкова бяха книжата на Едоардо Миролио, който ги продаде съвсем наскоро срещу 26,6 млн. лв. Сега цената им е била 35 милиона лева. НяКОЙ е спечелил над 8 милиона лева за три дни, но КОЙ ли е той?