Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова няма да участва в последния старт за Световната купа в испанския курорт Бакейра-Берет поради контузия, съобщи самата тя във фейсбук.

Сани е получила контузии и на двете колена след лошо приземяване от 27 метров скок.

Вижте пълния текст на събщението:

„Тъжно ми е да съобщя, че тази сутрин взех трудното решение да се оттегля от последния старт за Световната купа, поради травми, които получих и в двете колена на тренировката вчера. Предстои ми да направя ядрено-магнитен резонанс, за да се установи до колко сериозен е проблема и за да бъде назначено адекватно лечение. Контузиите получих при приземяване от 27-метров скок, при който градуса на наклона за приземяване не беше оптимален и съответно приземяването беше тежко.

За ПЕТИ пореден път този сезон състезателното трасе не беше изградено правилно и представляваше риск за състезателите! За пети пореден път женската част от състезателите нямаше пълноценно тренировъчно спускане! След поредните контузени състезатели вчера, днес отново ще бъдат направени промени... Желая успех и добро здраве, на тези, които ще се състезават днес!

Поздрави, Александра.” 

Жекова приключва сезона с една победа и няколко добри класирания.