Петър Томов

Наш кореспондент

Тампа, Флорида – Таен план от 10 точки за елиминиране на Доналд Тръмп, който е подготвен от яйцеглави стратези на Републиканската партия бе разкрит от журналист на британския „Гардиън“. Секретната стратегия поражда законния въпрос: дали хората, които са съставили сценария, напомнящ комедиите на „Монти пайтън“, не са се побъркали?

Само няколко месеца преди насрочения от 18 до 21 юли в Кливлънд, Охайо босовете на Голямата стара партия са в паника как да спрат неудържимия поход на Доналд Тръмп към Белия дом. На тайна среща в Ню Йорк съзаклятниците обсъждали различни „неконвенционални“ начини за отстраняване на милиардера от Ню Йорк от политическата сцена. Дискутираният сценарий бил връчен на Томас Бейтън, кореспондент в САЩ на британския всекидневник. За целта Бейтън бил привикан в халето на тъмен обществен гараж в Арлингтън, Вирджиния.

Ето в детайли десетте точки на плана, както ги излага „Гардиън“:

  1. Да се променят правилата на републиканската партия и да се изисква от всички кандидати за президент да разкрият дължината на пръстите си преди да получат номинацията на партията. Тръмп ще отпадне за един ден от състезанието. (Тази точка обяснява защо на един от дебатите Марко Рубио атакува Тръмп, че му били малки ръцете. Оттам започнаха да се правят изводи, че щом имал малки длани, милиардерът е с също с малък пенис. Идиотска тема, която бе обсъждана няколко дни от медиите. Дори бе потърсено научно обяснение дали мъжете с малки ръце имат и по-скромно мъжко достойнство).

  2. От входната врата на апартамента на Тръмп с помощта на спрей, имитиращ слънчев загар и късове говеждо месо да се трасира пътека към баржа, която е подготвена да го откара завинаги в Далечния изток.

  3. Доналд да бъде примамен на борда на космическа совалка като му се каже, че на борда са разлепени снимки на дъщеря му Иванка по бански. След това ракетопланът да бъде изстрелян в Космоса.

  4. По време на някой дебат на сцената да бъде пуснато прасе, омазано кал и на гърба ми да бъде залепена банкнота от 5 долара. Доналд щял да хукне да гони свинчето докато се изтощи и остане без дъх. Така ще се лиши от възможността да държи реч пред публиката. На следващата сутрин Тръмп трябвало да бъде държан на телефона за километрично интервю, за да изтърве появяването си в „Морнинг Джо“ по Ен Би Си. Да му бъде объркан и без това хаотичния дневен ред, за да изтърве следващите първични избори. И така постепенно да бъде забравен преди конгреса, а след това да бъде върнат в ролята му на телевизионна знаменитост.

  5. Тръмп да бъде принуден да отделя по 5 минути на всеки негов поддръжник. Това означава да му бъдат прахосани милиони минути.

  6. Да му се припомни, че покоите на президента в Белия дом се простират на 3 хиляди квадратни метра и че конституцията забранява да бъде боядисана в златно.

  7. Доналд да бъде поканен на парти край басейн, на дъното в дълбоката му част да бъдат заковани монети от пет цента.

  8. Да се изобрети пътуване назад във времето до 2008 г, за да бъдат спрени републиканските атаки срещу Барак Обама, които са били в същия тон, използван от риториката на Тръмп, която го изведе на върха.

  9. Да се спре овчата влюбеност в Тръмп и претенциите, че той не е отвратително расистко чудовище. Така ще се възроди надеждата, че още не е късно да бъде спряно разпадането на обществото.

10.Да се промени избирателната процедура, за да може делегатите на конгреса да подкрепят

за кандидат за президент този претендент, който е спечелил най-добре конкурса за най-

богат речник в 7-ми клас. За съжаление това ще даде предимство на Тед Круз - хроничен,

двуличен лъжец, чието виждане за Америка е теократична държава във война с исляма,

който е предвождан от човек, напомнящ дебелия брат на Дракула, тайно похапващ кисели

бонбони докато му връчват наградата за клюкарство.

Не става ясно дали това не е силно подранила първоаприлска шега на „Гаридън“. А може би въпросният план е провокация на смия Доналд, който иска да покаже пред света що за хора влизат в елита на Републиканската партия? Ще чакаме следващите броеве на вестника за евентуални разяснения.