Ако зрителите на Кеворкян разчитаха на яростен сблъсък между евродепутатката от БСП Илияна Йотова и кандидатката за същото от Атака Магдалена Ташева, бяха разочаровани. И не защото нямаше опити от страна на водещия да подтикне такава схватка, или път на Ташева да се държи като прокурор. Просто Йотова не поддаде и демонстративно разговаряше само и единствено с Кеворкян.

Мафия има в цяла Европа и трябва ново законодателство, валидно за всички, каза Илияна Йотова, обяснявайки, че през целия си мандат е работила по тази тема като зам.-председател на тематичната комисия в европарламента.  Не си личи, че нещо е правено срещу корупцията на еврокомисарите, контрира я Ташева и показа две писма на Гюнтер Йотингер до министър Драгомир Стойнев. Видно е, че Йотингер му заповядва да спре процедурата по отнемане на лицензите на трите ЕРП-та. След което го вика в Брюсел да преговаря с представители на  ЕРП-тата, заяви Ташева и подчерта - това е корупция. Другото писмо пък заповядвало - пак на Стойнев, парламентът ни да не приема определени поправки в закона за енергетиката. 

Йотова уточни своето отношение към позицията на Йотингер.

Южен Поток е пример за това, как някой в Европа се опитва да прилага двойни стандарти. Ако ще санкционираме Русия, дайте да спрем Северен поток, подхвърли евродепутатката. 

На сайта на ЕС е публикувано ваше изказване, вие задавате въпрос,  но не възразявате срещу декларацията за Южен поток, вие сте се въздържали, защо не гласувахте против, попита Ташева Йотова. Много лесно обяснимо е, това е резолюция, в която се говори за мирно уреждане на конфликта, а не решение за Южен поток. Няма как да съм против това, поясни Йотова.

Ташева тутакси скочи срещу Вигенин за посещението му в Киев, а Йотова го защити, подчертано обръщайки се към Кеворкян. Вигенин се обявил още преди две години против партия "Свобода", и предупредил за фашизоидни елементи в Украйна.

Напатихме се от йес-политика, обединиха се най-накрая двете евро-кандидатки, визирайки популярното нарицателно за Меглена Кунева. Ташева обаче веднага прикачи определението и към Йотова, обвинявайки я, че не прави нищо срещу наплива на "ислямизираните пришълци". Къде и кой реши, че австрия трябва да приеме 300 бежанци, а ние - 20 000. 

Расизмът е една от зплахите за Европа, реагира Илиана Йотова.

Когато човек е бил два мандата във властта, той трябва да говори в минало време, опита нападениеТашева. Ако Атака има повече представители в ЕП, цялата Брюкселска администрация ще разбере, че България има нужда от стена по границата си с Турция. 

Никога не съм присъствала на митинг на Атака, сега имам тази възможост, но не ми предизвиквате интереса.  Важното е кой говори от името на България и кой говори сериозно, а не с лозунги, върна Йотова.

Йес-лейди иска козметични промени, а ние - да си върнем по-голяма част от суверенитета, натърти Ташева.

Крясъците и изхвърлянията са път за никъде, г.н Кеворкян, приключи Йотова и изрази разочарованието си от несериозността на разговора. За отмъщение водещият й пусна клипа на БСП с боксьорите, който Ташева бързо квалифицира като "много безсолен"...

След провала на опита за махленска свада, в студиото дойде ред на Меглена Кунева. Тя прояви склонност да отговаря на всички въпроси, дори и на незададените, и накрая обобщи: Много е важно никога да не позволяваме да ни считат за "втора категория" в Европейския съюз.