В 20:30 българско време тази вечер се отбелязва Часът на Земята - традиционното изключване на лампите по цял свят, което се осъществява за десета поредна година.

178 държави ще участват в празника за природата, организиран от WWF. Те посветиха тазгодишното отбелязване на промяната на климата.

Светлините на традиционно представителни сгради и световни културни паметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни също ще бъдат изгасени за един час.

И българските институции ще последват примера - ще бъде спряно фасадното осветление на Народното събрание, президенството, храм-паметника „Александър Невски“ и много други.

Над 90 български общини са потвърдили, че ще се включат в Часа на Земята и ще изключат осветлението на значими обекти в централната част на населените места. В

Въпреки, че спирането на осветлението е символично, изчисленията показват, че то има малък, но реален ефект върху употребата ни на електричество. Изследвания в 10 държави за последните 6 години показват спад с 4%.