Нико Розберг ("Мерцедес") спечели убедително първото заседание за сезона във Формула 1 на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн. Втори се нареди съотборникът му и световен шампион Люис Хамилтън, а трети е Себастиан Фетел ("Ферари").

Надпреварата бе доста интересна и напрегната. На 17-ата обиколка Фернандо Алонсо ("Макларън") и мексиканецът Естебан Гутиерес ("Хаас") се сблъскаха, при което болидът на испанеца се преобърна няколко пъти и накрая спря в ужасяващо състояние в предпазната ограда. За щастие Алонсо е невредим, той стана веднага от кокпита, а с Гутиерес се поздравиха. На пистата излезе автомобилът за сигурност, който поведе колоната. След това всичко в челото се разви по вкуса на "Мерцедес".

А стартът бе не по сценария на лидерите Хамилтън и Розберг. Двете ферарита на Фетел и Кими Райконен буквално излетяха и ги изпревариха. Британецът се оказа на пето място и след това трябваше да си проправя път напред. Междувременно Розберг поведе и до края не изпусна първото място. Това е четвърта поредна победа за Нико, който триумфира в трите последни състезания миналия сезон, когато Люис вече бе станал световен шампион.

Сега победата на Нико Розберг прави поне началото на сезона доста интересно. "Мерцедес" и днес успя да измъкне максимума, като промени стратегията си след лошото начало. Същото не може да се каже за "Ферари" - тимът не се възползва по най-добрия начин от летящия старт.

Силно състезание имаше представителя на домакините Даниел Рикардо ("Ред Бул") - той се нареди четвърти, а пети остана Фелипе Маса ("Уилямс").