„Декларацията е продукт на всичко това, което наблюдаваме през последните месеци и по-специално от ясно изразената позиция от ДСБ, че те ще бъдат в опозиция, но паралелно с това те остават в изпълнителната власт, което няма как да бъде обяснено като политическа логика в едно управление, в което има и коалиционно споразумение. С колегите многократно сме споделяли тези тревоги пред премиера и лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Те започнаха да се натрупват много осезаемо по време и след местните избори”.

Това обяви пред БНР вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за декларацията на парламентарната група, с която призовават премиера Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев.

ВОЙНА: ГЕРБ ПОИСКА УВОЛНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ХОРА НА РАДАН КЪНЕВ И ДСБ

„Смятам, че е напълно закономерно да се каже истината и да се идентифицират като ясен политически субект – дали подкрепят правителството, или ако са в опозиция трябва просто да изтеглят кадрите си, които може би имат професионални качества, но са заели длъжностите си благодарение на това, че ДСБ е част от РБ, а той от коалиционното споразумение”, каза Цветанов.

Според него парламентарната група на ГЕРБ не е против т. нар. хора на Радан Кънев, а иска ясно да покаже на обществото кой носи отговорност заради своите представители.

КАПИТАНЪТ В БРЮКСЕЛ, БУНТ НА КОРАБА

„Не казваме, че сме против тези хора, ние казваме кой ще носи политическата отговорност, ако има проблем или провал в дадена секторна политика, където такива хора управляват”, уточни зам.-шефът на ГЕРБ.

РАДАН КЪНЕВ: НЕКА ГЕРБ МАХНЕ ХОРАТА НИ ОТ ВЛАСТТА

Цветанов твърди, че „единственото, което искам да направим в нашата парламентарна група и в управлението на страната, е обществото да узнае истината за подобно двуличие в един от политическите субекти, които подкрепят правителството”.

ГЕРБ искала ясно да покаже на обществото кой носи отговорност заради своите представители. Партията затова била силна, защото е „възникнала от нищото”, нямала абсолютно никаква зависимост към никого и не разчитала на никого, който да помага, за да се развие.

ВЕЧЕ Е ОФИЦИАЛНО: ГЕРБ СРЕЩУ ГЕРБ