Премиерът Бойко Борисов се ядоса на американското посолство заради сигнала за опасност от атентат край хотел "Плиска", който в крайна сметка се оказа, че е причинен от ... любовна драма "между българин и чуждестранен гражданин".

ДЪРЖАВНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ: ИМА ОПАСНОСТ ЗА АВТОБУСИ, СПИРАЩИ НА Х-Л ПЛИСКА

Информацията за готвен атентат в района на квартал "Изток" в столицата не отговаря на истината, докладва председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на кабинета.

"Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори".

Ето какво казва премиерът:

„Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“.

 

 

U.S. Embassy Sofia, Bulgaria Security Message: Avoid Vicinity of Hotel Pliska, SofiaMarch 23, 2016 The U.S. Embassy...

Posted by U.S. Department of State: Consular Affairs on Wednesday, March 23, 2016