Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се оплака за пореден път, че е бил заплашван с убийство.

От пресцентъра на партията му разпространиха кратко съобщение, в което се казва, че анонимно писмо, написано на ръка, пристигнало в редакцията на партийната телевизия "Алфа". Това била третата заплаха за убийствотою на вожда на националистите, но този път била заради проруската му позиция покрай събитията в Украйна.

"Национално отговорната позиция на "Атака" и Волен Сидеров в защита на християнските ценности явно е вбесила русофобите, които не са успели да сдържат нервите си. Заплахата очевидно е отправена заради удостояването на Волен Сидеров с руския орден "Звезда Отечества", който му беше връчен за развитието на българо-руските отношения. Досега службите, подопечни на вътрешния министър Йовчев (Цветлин Йовчев, б.р.), не са успели да разкрият авторите на нито една от заплахите към лидера на "Атака" Волен Сидеров", се посочва в прессъобщението на партията.

Самият Сидеров в момента е в чужбина.

В действителност, не за първи път той се оплаква, че получава смъртни заплахи. След като стана ясно, че се разхожда с пистолет дори и в парламента, той се оправда с това, че е получил "няколко заплахи" за убийство и щял да се пази сам, тъй като нямал доверие в НСО и МВР.

Миналата година пък националистът сезира прокуратурата, пак за заплаха за убийство, заради думи на евродепутата Слави Бинев в интервю. Става въпрос за изказването на Бинев по адрес на Волен: "Ще му размажа главата! Ще го разпльоскам, а след това ще изкарам тестисите му през гърлото…Волен да казва къде да дойда…".