Ако АБВ не излезе от управлението, БСП няма да издига обща кандидатура с нея за президентските избори през есента, обяви лидерът на Столетницата Михаил Миков в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Ще преговаряме за обща кандидатура с всички партии, които не влизат в управленската коалиция, казва Миков.

МЕДИЙНИ СХВАТКИ МЕЖДУ БИВШ И СЕГАШЕН ЛИДЕР НА БСП

"Не е нормално да си в дясно управление, да вдигаш пенсионната възраст, да участваш в този геноцид в здравеопазването и да искаш да си опозиция на президентските избори срещу кандидатурата на управляващите", коментира БСП лидерът.

"По-добре управляващите да си се съберат и да си издигнат една кандидатира", съветва той.

Михаил Миков не пропусна да обърне внимание и на здравния министър Петър Москов:

"Ние подкрепяме министъра да си събира чуковете. И като не ги събере, премиерът ще си ги събира заедно с него", казва той.

"Знаете ли, че Москов е предвидил да се избират и санитари и сестри? След като отпадна изборът на лекар, който се заплащаше, сега това се разширява и вече си избираш санитарката", казва Миков, като твърди, че опцията я има в наредба на здравното министерство.

"Това на Москов реформа ли е - плащаш си вноската, после те карат да плащаш в болницата. Той и за ваксините отричаше, пък после се оказа, че си е въртял алъш-вериша с Турция", казва Миков в потвърждение на своите думи.

"Какво още трябва да направи Москов? Да заколи някой на площад "Св. Неделя", за да си тръгне?", попита риторично лидерът на БСП.

От изказванията на Миков стана ясно, че БСП би подкрепила широк спектър от вотове на недоверие срещу правителството - за външната политика, за образованието, за състоянието на сектор МВР...

Като дойде, (б.р. вотът) ще ви информираме, не искам да гадая, казва Миков.

МИКОВ: ПРИ ОРЕШАРСКИ ПОДОБРИХМЕ РАЖДАЕМОСТТА, А СЕГА СМЕ КАТО ПРЕЗ ВОЙНА