Анди Мъри призна по-добрата игра на Григор Димитров след загубата си от българина на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями. Гришо спечели страхотна битка с 2:1 сета, след като губеше с 0:1.

ГРИШО ОБЪРНА ВТОРИЯ В СВЕТА АНДИ МЪРИ И Е НА 1/8-ФИНАЛ

"Не започнах добре във втората част. След като спечелиш толкова оспорван първи сет, трябва да се опиташ да поставиш съперника си под напрежение още на старта на втория, каза Мъри. - Аз обаче не направих така. Мисля, че загубих първите два сервис-гейма на нула, което не беше добре. След това в третата част успях да поведа с пробив, но в последствие допуснах много непредизвикани грешки. Григор заслужава поздравления. Игра по-солидно от мен." 

Вече е ясен съперникът на Димитров на осминафинала - Гаел Монфис. Французинът е неудолен съперник за българина, но двамата са добри приятели. В края на миналата година играха демонстративен шоумач в столичната зала "Арена Армеец". 

"Честно казано, играх по-добре във важните моменти, каза първата ни ракета. - Имах няколко шанса и се възползвах от тях. Въпреки че загубих първия сет, успях да запазя спокойствие. Знаех, че трябва да остана в мача, да бъда максимално концентриран. Дори при 1:3 в третия сет очаквах, че ще получа възможности за обрат, защото ретурите ми вървяха, действах добре в ключовите разигравания. Доволен съм от всички тези неща." 

Поставеният под номер 26 Григор Димитров записа най-значимия си успех за сезона, елиминирайки номер 2 в света Мъри, шампион в Маями от 2009-а и 2103 г. и миналогодишен финалист. Така той постигна и първа победа над играч от топ 10 след почти 11 месеца. Гришо не се е класирал на тази фаза в Маями от 2012 г.