"Левски" не е готов да пусне Георги Иванов-Гонзо да си тръгне, дори той да поиска това, обяви Васил Колев, шеф на запалянковския тръст "Синя България" и член на управителния съвет на клуба.

УС заседава днес на "Герена" повече от пет часа, но пред журналистите след края на сбирката застанаха само Колев и Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците - също човек от управата.

Големи решения не са взети или поне не бяха казани на репортерите.

"Привържениците имахме среща със Стойчо Стоев и Георги Иванов, дискутирахме доста разпалено и емоционално представянето на отбора, каза Васил Колев. - Ние представляваме привържениците и сме крайно недоволни от играта на тима. Не говорим толкова като резултати - те са ОК за целите, които им се поставят. Говорим за развитието, тъй като се повтарят едни и същи процеси. Един път завинаги беше казано и прието от управителния съвет, че нещата в "Левски" трябва да се променят. Не трябва да се фабрикуват едни и същи познати оправдания, да не се работи на парче". 

"Трябва да се направи нова стратегия, няма как на шест месеца да взимаме нови играчи, да сменяме треньори. Мисля, че тепърва ще излезем с доста по-подробни обяснения. Клубът трябва да насочи фокуса си към производството на собствени футболисти", добави той.

Гонзо и Стойчо Стоев се срещнаха с феновете преди броени дни. Изглежда, че Иванов получава подкрепата на запалянковците. Договорът на Стоев обаче изтича в края на сезона и от представянето на тима в следващите мачове ще се вземе решение дали престоят му ще продължи. 

"Гонзо си дава сметка, че обира негативите. Той е достатъчно лоялен към "Левски" и е готов да си тръгне. Въпросът е дали "Левски" е готов да го пусне, продължи Колев. - В историята на "Левски" сред живите ни легенди има трима - Наско Сираков, Станимир Стоилов и Георги Иванов. Не мога да си представя клуба без такива фигури. Ако това се случи в близките седмици, ние ще разкъсаме връзката с историята и трябва някой от другите двама да се завърне тук. Георги Иванов каза онзи ден на срещата ни, че въпреки резултатите, той е убеден в успеха на този проект и той стои зад отбора. Не мисля, че Гонзо е пораженец и че ще си тръгне."

Един от собствениците Александър Ангелов отрече да има проблем с превеждането на първата вноска по спонсорския договор "Виваком", тъй като се появиха такива писания.

На заседанието са обсъдени и казуси, свързани с детско-юношеската школа. Треньорът Владко Шаламанов, около когото се завъртя скандал заради видео от телефон, на което се вижда как играе комер с футболистите си на връщане от мач, остава на работа, но е преместен на стадион "Раковски". Шаламанов е санкциониран по Кодекса на труда. 

Не може да бъде уволнен, тъй като за едно и също провинение няма как да бъдат наложени две наказания. За отстраняването му настояха феновете.

Изгладени са пък недоразуменията между шефа на ДЮШ Даниел Боримиров и члена на управата Николай Илиев, който днес навърши 52 години. След предишно заседание Илиев критикува работата при подрастващите, а Боримиров му отвърна в интервю, че нямало да се отчита пред някой, който в последните 20 години е извън футбола.

Днес Даниел Боримиров е представил доклад за работата в школата.