Държавният глава на Украйна обвини американският вестник "Ню Йорк Таймс" в участие в "хибридна война" срещу страната му. И успя да вбеси с това дори представители на парламентарните си поддръжници в собствената си страна.

Поводът за гнева па украинския президент е статия, публикувана в броя от четвъртък. В нея се коментира, че „Порошенко е продукт на старата система", а тя от своя страна е била пропита от корупция.

„Знам за тази статия. И искам съвсем ясно да коментирам: днес срещу Украйна се води хибридна война, включително и чрез разпространението на информации, които дискредитират украинската държава", реагира Порошенко, цитиран от световни медии.

Коментарът на президента предизвика бързата реакция на представител от фракцията в парламента на Украйна „Блокът на Петро Порошенко", стояща твърдо зад държавтия глава. Депутатът Сергей Лешченко обаче написа във Фейсбук:

„Свободното пропадане продължава. Критичната статия на най-влиятелния вестник в света „Ню Йорк таймс" президентът нарича проява на „хибридна война". Такава реакцията спрямо критиката е поредното потвърждение за липсата на политическа воля за борба с корупцията. Всичко това е много печално".