Нико Розберг записа две от две от началото на сезона - пилотът на "Мерцедес" спечели Гран При на Бахрейн на пистата "Сахир". Германецът убедително дублира успеха си от старта на сезона в Австралия. Второто място днес остана за Кими Райконен ("Ферари"), а третото зае световният шампион Люис Хамилтън ("Мерцедес").

Впечатляващо е, че Розерг има вече пет поредни триумфа във Ф1, той завърши с хеттрик в последните стартове през 2015-а.

Проблемите за някои фаворити в пустинята започнаха още в загряващата обиколка. Болидът на Себастиан Фетел ("Ферари") запуши, оказа се, че има проблем с двигателя. Така Себ изобщо не стартира. 

Хамилтън имаше първа позиция на решетката, но отново не потегли добре. Розберг дръпна, а Люис опита да си върне лидерството, като вместо това се озова в средата на колоната. Световният шампион бе удърен от Валтери Ботас ("Уилямс"). От това се възползва германецът, който поведе с аванс и до края не изпусна водачеството.

Не само Ботас, а и Фелипе Маса направи отличен старт, но "уилямсите" не успяха да запишат нещо значимо в края на надпреварата. Четвъртото място в подреждането отиде за Даниел Рикардо ("Ред Бул"), а петото заслужи Ромейн Грожан ("Хаас").

В цялото състезание имаше доста сблъсъци между болиди, завършиха 17 пилоти.