Даниел Гяуров, Марио Филипов и Григор Григоров са признати за виновни и осъдени условно с три години изпитателен срок и глоби от по 1000 лева за опит за вербуване за "черно тото" юношески национали на България преди мач с Германия на финали на европейско. 

Присъдите са наложени от съда в Благоевград и за тях официално съобщава Прокуратурата. Не са окончателни и може да бъдат обжалвани.

Става въпрос за прочутия случай с юношите от лятото на 2014 г. Тимът се готвеше в Правец за европейското в Унгария до 19 г., а първият мач бе с Германия. На 16 юли 2014 г. тримата осъдени се срещнали на бензиностанция в Правец с двама от националите. Единият от футболистите бе юношата на "Левски" Стивън Петков, който сега играе в "Берое". Нападателят отпадна от състава за финалите вечерта преди заминаването. После правата му бяха спрени и възстановени след 1 година, тъй като не бе установено участие на Петков в схемата.

Другият играч на срещата на бензиностанцията е Преслав Петров, сега подвизаващ се в "Лудогорец". В информацията на прокуратурата са посочени инициалите на двамата национали.

Подсъдимите обещали на играчите по 10 000 евро, ако двубоят с Германия на 19 юли завърши с три или повече гола в полза на бундестима. Срещата приключи 3:0, а по-късно немците станаха шампиони. Нашите отпаднаха след първата фаза с три загуби.

В съобщението на прокуратурата се казва, че двамата национали отказали да приемат парите, но опитите на подсъдимите да ги убедят продължили. Те разказали на треньорите за случая, а щабът убедомил полицията. Това става часове преди отпътуването за град Дьор. Случката бе запазена в тайна първоначално. Разчу се през август, когато започна следствието.

В хода на разследването са иззети видеозаписи от охранителните камери на бензиностанцията, които да докажат за срещата. Според данни на досъдебното производство двубоят в Дьор е бил в програмата на няколко букмейкърски къщи, като "Еврофутбол ООД", "Еврофутбол Лимитет Малта" и "Sportsbook" на "Бетфеър", като са приемани залози и са изплатени печалби.