"Само Нинчето Чилова е същата."

Това бе една от характерните реплики, които се чуваха тази вечер на столичната ул. "Раковски". Там пред сградата на Научно-техническите съюзи, където преди 15 години бе основано Национално движение Симеон Втори, малко след 18 часа започнаха да се събират всички някогашни учредители, както и хората, участвали и участващи в управлението на страната покрай бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

Нина Чилова както винаги разкраси сбирката на НДСВ.

Събраха се, и с изключение на репликата по адрес на бившата депутатка и министърка на културата  и туризма Нина Чилова, повечето не бяха щедри на комплименти. Видимо са се променили всички през изминалите 15 години. А някога - през 2001 г., Симеон се гордееше, че има най-красивата парламентарна група с цели 42 дами в нея.

НДСВ - 154 ДУШИ, 15 ГОДИНИ ПО-КЪСНО (СНИМКИ)

Идеята за "НДСВ - 15 години по-късно" е на царистките Ваня Цветкова и Анелия Мингова. Към днешна дата 154 бивши и настоящи жълти управленци бяха потвърдили участие в сбирката.

Вижте как започна събирането на царистите през обектива на фоторепортера на Клуб Z ВЕСЕЛИН БОРИШЕВ:

Малко след 18,00 часа. Последни приготовления. Под зоркия поглед на фотографката на Царя Параскева Георгиева, служители от централата на НДСВ внасят в залата хапките за почерпката.

Един от първите пристигнали - бившият депутат и зам. областен управител Бургас на Илчо Дуганов.

Марина Василева от Партията на българските жени бе известно време депутат от НДСВ, а след това стана консул на България в Аржентина. Колегите й в парламента галено я наричаха Красивата птица.

Христо Георгиев, или бай Христо, както дружески го наричаха помежду си депутатите, бе един от колоритните царски народни избраници. Той пристигна тази вечер повече от половин час по-рано, като кротко изчака останалите да се съберат. В парламента беше известен с това, че често сядаше зад пианото в Клуба на народния представител.

Следващите царисти, които пристигнаха за сбирката са далеч по-популярни и до днес.

Бившата председателка на НДСВ д-р Антония Първанова.

Валентин Милтенов и една от идейните организаторки на сбирката - Ваня Цветкова.

Бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано.

Олимпи Кътев - един от тримата съпредседатели на НДСВ.

И другият съпредседател - Станимир Илчев, чиято задача тази вечер бе да открие царската сбирка.

Една бивша министърка - правосъдната Меглена Тачева.

И една настояща - вицепремиерката и шефка на образованието Меглена Кунева.

Мандатоносителката Весела Драганова (на преден план). Отзад се задават бившият просветен министър Даниел Вълчев и Милена Паунова. Двамата се събраха именно като депутати на Царя през 2001 г.

 Бившата жълта депутатка Христина Петрова пристигна на сбирката, придружена от съпруга си Георги Петров, известен в по-ранните години на демокрацията с един недотам остър приятелски прякор.

Актьорът Явор Милушев - също бивш царски депутат. 

Стефан Кенов.

Рупен Крикорян.

Почетният гост Симеон Сакскобургготски влезе в залата почти последен.