"Гледам трепет по ведомствените медии. Не се тревожете, ще споделя с PR-окуратурата всичко, което знам по скандала с ДАИ. Ако искат, и за АПИ ще поговорим. Но не искат. Там PR-емиерът не дава."

Така лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев реагира на публикации с критики, че вчера не е яви на разпит като свидетел в столичното следствие. Кънев беше призован заради разследването за корупция в агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) и ареста на бившия шеф на институцията Цветелин Цветанов.

КЪНЕВ: ПРОКУРАТУРАТА ПУСКА ИНФОРМАЦИЯ В МЕДИИТЕ, ЗА ДА СЪЗДАДЕ ИНТРИГА

За Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) неотдавна бяха публично изнесени сигнали за нередности в обществените поръчки. Преди това се стигна и до обиски в офисите на две от фирмите, които често печели търгове - "Агромах" и "Пътища Пловдив".

ПРОКУРАТУРАТА УДАРИ ДВЕ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ 

Радан Кънев обаче посъветва медиите и прокуратурата във фейсбук по повод разпита си:

"Да не очакват да се вързвам на медийното им планиране. За мен правосъдието е най-сериозната властова дейност, а не PR-авосъдие", добави Кънев.

Лидерът на ДСБ разказа и какво е правил в понеделник, вместо да отиде в следствието:

"А през вчерашния ден изпълнявах конституционното си задължение - срещнах се с хора от селата Комунари, Партизани и Медовец, градовете Дългопол, Девня и Провадия, областния център Варна. То така се научава ценната информация - в разговор с хората, а не през прокурорските медии.

Ако цената да се срещам с граждани (в деня, определен за такива срещи от правилника на НС) е 300 лева, ще я платя", написа десният лидер във фейсбук в усмивка накрая.