Георги Миланов стана шампион на Русия още в първия си сезон като футболист на ЦСКА (Москва)! Развръзката в шампионата настъпи в игралия се днес последен кръг. Руските армейци измъкнаха 1:0 в столично дерби с "Локомотив", което се оказа напълно достатъчно да защитят титлата си. В същото време "Зенит" (Санкт Петебург), основният съперник на ЦСКА в челото на класирането, разби с 4:1 "Кубан", което предвид победата на московчани се оказа излишно.

Георги Миланов не игра срещу "Локомотив", тъй като бе наказан за натрупани жълти картони. България отново ще има поне един представител в Шампионската лига от новия сезон. Националът ни започна колебливо в ЦСКА, а основната причина за това бе липсата на физика за силово първенство като руското.

Във втората половина на една от водещите лиги в Европа - както като ниво, така и като пари, Миланов заигра и дори има заслуга за първото място. Халфът се разписа със страхотен гол за 1:0 срещу "Зенит". Триумфът срещу прекия противник даде началото на десет поредни победи за армейците, а оттам дойде и златото.