Article_top

Клуб Z

Българи протестираха пред посолството в Лондон. По същото време сънародници се събраха и в Брюксел. От цял свят хора качват в социалните мрежи свои снимки с надпис #ИскамДаГласувам.

Недоволството на сънародниците ни и е от последните промени в Изборния кодекс, които ограничават силно възможността на българите в чужбина да гласуват. 

Протестът в Брюксел бе от 18 часа на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles. В Лондон бе пред посолството и бе озаглавен #стигатрИКове.

На протеста в Лондон бе и вицепремиерката в служебното правителство Илияна Цанова, която дойде с 10-дневното си бебе.

При второто четене на измененията в Изборния кодекс депутатите решиха, че избори ще се провеждат само в дипломатически представителства на република България. На проведения заедно с местните избори референдум през 2015 г. в Англия бяха отворени десетки секции с помощта на хората по места.

Сега това вече няма да е възможно.

"Няма да позволим 43-тото Народно събрание да заграби малкото и крехка свобода, която успяхме да извоюваме през последните години", казват организаторите и на протеста в Брюксел. 

В интернет вече е отворена петиция до президента, премиера и парламента под надслов "Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения в Изборния кодекс".

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ЦЕЛТА НЕ Е ДА ГЛАСУВАМЕ?

Ние, дори след години в чужбина, все още имаме силни връзки със страната - това са нашите роднини, спомените за родната стряха, за неповторимата българска природа. Все още допринасяме към българската икономика, изпращайки милиони левове, повече от всеки друг чуждестранен инвеститор“, пишат организаторите на протеста в Лондон в социалната мрежа фейсбук.

В същото време българи в Оксфорд изпратиха открито писмо до Народното събрание, с което призовават за отмяна на решението.

Ние смятаме, че ограничаването на образуването на избирателни секции в чужбина ще ограничи възможностите, правата и задълженията на българите в чужбина да участват в обществения живот на страната. Смятаме това за недопустимо, необяснимо и недалновидно. Затова призоваваме народните представители в 43-то Народно събрание да отменят на второ четене ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс.“ (промените обаче бяха приети вече на второ четене – б.р.)

ДСБ ПИШЕ ЗАКОН ЗА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

Предложението избирателни секции да се отварят само в дипломатически представителства бе на Патриотичния фронт, а „за“ него гласуваха депутати от ГЕРБ, БСП, Патриотичния фронт, „Атака“, БДЦ и част от депутатите от Реформаторския блок, които по-късно обясниха, че се объркали.

ИЗБОРНИЯТ ЗАКОН ЗА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ - ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Предлагаме ви призивите за днешните протести в Лондон и Брюксел, а след тях е и цялото писмо на българите в Оксфорд:

 

ЛОНДОН

Току-що гласуването стана хем задължително, хем невъзможно за около 150 000 българи във Великобритания. 

Народните "избранници" гласуваха да разрушат доброволния труд, положен от българите по света, които се преборихме за това да разкрием избирателни секции там, където живеем. От днес, избирателните секции извън страната могат да бъдат разкривани само в дипломатическите и консулските представителства. 

Абсурдните поправки в Изборния кодекс, не само не създадоха избирателен район "Чужбина", ами ограничиха възможността на българите, работещи в чужбина, да упражняват вече задължителното си право на глас. 

Ние, дори след години в чужбина, все още имаме силни връзки със страната - това са нашите роднини, спомените за родната стряха, за неповторимата българска природа. Все още допринасяме към българската икономика, изпращайки милиони левове, повече от всеки друг чуждестранен инвеститор. Гласуването на парламентарни и президентски избори е един от малкото начини, по които можем да участваме в обществения живот в родината, дори е повод да се събираме с други българи, живеещи зад граница. Избирателни секции в градове като Манчестър, Брайтън, Норич, Глостър, Портсмут и много други, поддържат гореща връзката с родината.

Затова, трябва да защитим крехката територия, която завоювахме - да защитим правото да гласуваме в избирателни секции извън посолството - на удобни за нас места!

 

БРЮКСЕЛ

Народните избранници фронтално срещу демокрацията

Ако някога сме имали илюзията, че народните избранници в 43тото Народно събрание не работят само и единствено за собствения си политически интерес, а поне малко и за гражданите, последните промени в Изборния кодекс ни опровергаха.

Промените в ИК от 22-и април 2016 г. обслужват само оста ГЕРБ–БСП–ДПС-ПФ. В това Народно събрание има минимална опозиция, когато стане дума за заграбване на власт.

Малкото гласове на разума са заглушени от многобройния хор на глупостта.

· Те решиха да ни заличават от избирателните списъци при негласуване. За възстановяване на гражданските ни права, ще трябва да подаваме молби, болнични или извинителни бележки, независимо дали живеем в България или чужбина

· Те направиха възможно гласуването „за никого“, но този глас се разпределя към големите партии и за него се получава субсидия

· Те направиха гласуването задължително, за да компенсират липсата на доверие в избирателите, които отказват да гласуват доброволно за едни и същи компрометирани лица

· Те отказаха да създадат МИР „Чужбина“, който беше залегнал като обещание в предизборната платформа на ГЕРБ и РБ.

Напротив:

· Те направиха практически невъзможно гласуването от чужбина, като отмениха възможността да се откриват избирателни секции извън консулства и посолства. За да не може 2 000 000 български граждани извън граница да им се бъркат с гласовете си в тънките, изборни сметки.

Ние, българите живеещи и работещи в Белгия остро се противопоставяме на тези поредни предизборни трикове!

Тази вечер от 18:00 пред постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles организираме флашмоб срещу приетите вчера промени в изборния кодекс.

Няма да позволим 43тото Народно събрание да заграби малкото и крехка свобода, която успяхме да извоюваме през последните години.

#ИскамДа Гласувам

 

Писмо на българи в Оксфорд до Народното събрание:

 

До: Народните представители в 43-то Народно събрание

Отворено писмо относно промените в Изборния кодекс, свързани с образуване на избирателни секции в чужбина

Уважаеми народни представители в 43-то Народно събрание,

Ние, долуподписаните българи студенти и възпитаници на Оксфордския университет, научихме с притеснение за решението на Народното събрание да одобри на първо четенепоправки в Изборния кодекс, които отменят възможността за образуване на избирателни секции извън територията на дипломатическите представителства на Република България (чл. 14 от Изборния кодекс).

В Оксфорд благодарение на местни усилия и подаване на декларации на парламентарните избори през 2014 г. беше отворена избирателна секция. Тогава в секционна избирателна комисия (СИК) Оксфорд правото си на глас упражниха над 220 души. През 2015 г. в Оксфорд отново беше организирана избирателна секция за провеждането на национален референдум за електронното гласуване, като малко под 100 желаещи изразиха своето мнение в СИК Оксфорд. В този случай на доброволческа основа беше намерено безплатно и централно помeщение, което сви до минимум разходите за организирането на избирателна комисия.

Като студенти, ние сме във Великобритания с цел обучение и много от нас се надяват да могат да приложат своите знания в България. Отнемането на реална възможност за упражняване на правото на глас ни отнема и възможността да участваме в изграждането на нашето общо бъдеще като граждани. Това важи в още по-голяма степен за тези от нас, за които гласуването в чужбина е първата възможност в живота да упражним своя глас. За всички нас обаче е неприемливо транспортни разходи и време, прекарано в лекции и лаборатории, да са ефективни пречки за участие в демократичния процес.

Сред гласувалите в Оксфорд бяха и българи от много съседни места, част от които гласуваха за първи път от десетилетия. Друга част от тях бяха възрастни хора или семейства с деца, за които пътуването до Лондон и чакането с часове наред пред българското посолството там също би било непосилно. Това често са хора, на които сме разчитали за помощ когато за пръв път сме се оказали далеч от дома. Бихме искали да изкажем огорчението си, че и на тях може да им бъде отказана възможността да се почувстват част от българското общество само защото са далеч от родината и нейните дипломатически представителства.

Ние смятаме, че ограничаването на образуването на избирателни секции в чужбина ще ограничи възможностите, правата и задълженията на българите в чужбина да участват в обществения живот на страната. Смятаме това за недопустимо, необяснимо и недалновидно. Затова призоваваме народните представители в 43-то Народно събрание да отменят на второ четене ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс.

С уважение,

(за да подпишете писмото, моля добавете коментар със следната информация: [Име] [Фамилия] [настояща работа/студент/магистър/докторант] [специалност (завършил през…)] или се свържете директно с Мария Спирова или Ивайло Яйджиев)

Мария Спирова, журналист, Криминология (2008 г.)

Ивайло Яйджиев, докторант, Публични политики

Ивайло Говедаров, анализатор, Русистика и източна европейстика (2014 г.)

Ани Коджабашева, докторант в Колумбийския университет,История на изкуството и визуална култура (2013 г.)

Никола Константинов, студент, Математика и статистика

Михаела Смилова, студент, Биохимия

Александър Иванов, докторант, Невронаука

Станислава Топузова, докторант, Право

Грегориан Пириндев, студент, Математика

Тео Тодоров, студент, Математика

Йордан Донев, студент, Математика

Марина Петрова, докторант в Есекския университет, Глобално управление и дипломация (2014 г.)

Мария Лазарова, студент, Компютърни науки

Христиан Христов, студент, Компютърни науки

Калоян Методиев, студент, Физика

Деян Левски, докторант, Микроелектроника

Цветелина Цонева, студент, Френски и испански

Благовест Господинов, студент, Математика и информатика

Явор Новев, докторант, Физикохимия и теоретична химия

 

Българи протестираха пред посолството в Лондон. По същото време сънародници се събраха и в Брюксел. От цял свят хора качват в социалните мрежи свои снимки с надпис #ИскамДаГласувам.

Недоволството на сънародниците ни и е от последните промени в Изборния кодекс, които ограничават силно възможността на българите в чужбина да гласуват. 

Протестът в Брюксел бе от 18 часа на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles. В Лондон бе пред посолството и бе озаглавен #стигатрИКове.

На протеста в Лондон бе и вицепремиерката в служебното правителство Илияна Цанова, която дойде с 10-дневното си бебе.

При второто четене на измененията в Изборния кодекс депутатите решиха, че избори ще се провеждат само в дипломатически представителства на република България. На проведения заедно с местните избори референдум през 2015 г. в Англия бяха отворени десетки секции с помощта на хората по места.

Сега това вече няма да е възможно.

"Няма да позволим 43-тото Народно събрание да заграби малкото и крехка свобода, която успяхме да извоюваме през последните години", казват организаторите и на протеста в Брюксел. 

В интернет вече е отворена петиция до президента, премиера и парламента под надслов "Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения в Изборния кодекс".

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ЦЕЛТА НЕ Е ДА ГЛАСУВАМЕ?

Ние, дори след години в чужбина, все още имаме силни връзки със страната - това са нашите роднини, спомените за родната стряха, за неповторимата българска природа. Все още допринасяме към българската икономика, изпращайки милиони левове, повече от всеки друг чуждестранен инвеститор“, пишат организаторите на протеста в Лондон в социалната мрежа фейсбук.

В същото време българи в Оксфорд изпратиха открито писмо до Народното събрание, с което призовават за отмяна на решението.

Ние смятаме, че ограничаването на образуването на избирателни секции в чужбина ще ограничи възможностите, правата и задълженията на българите в чужбина да участват в обществения живот на страната. Смятаме това за недопустимо, необяснимо и недалновидно. Затова призоваваме народните представители в 43-то Народно събрание да отменят на второ четене ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс.“ (промените обаче бяха приети вече на второ четене – б.р.)

ДСБ ПИШЕ ЗАКОН ЗА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

Предложението избирателни секции да се отварят само в дипломатически представителства бе на Патриотичния фронт, а „за“ него гласуваха депутати от ГЕРБ, БСП, Патриотичния фронт, „Атака“, БДЦ и част от депутатите от Реформаторския блок, които по-късно обясниха, че се объркали.

ИЗБОРНИЯТ ЗАКОН ЗА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ - ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Предлагаме ви призивите за днешните протести в Лондон и Брюксел, а след тях е и цялото писмо на българите в Оксфорд:

 

ЛОНДОН

Току-що гласуването стана хем задължително, хем невъзможно за около 150 000 българи във Великобритания. 

Народните "избранници" гласуваха да разрушат доброволния труд, положен от българите по света, които се преборихме за това да разкрием избирателни секции там, където живеем. От днес, избирателните секции извън страната могат да бъдат разкривани само в дипломатическите и консулските представителства. 

Абсурдните поправки в Изборния кодекс, не само не създадоха избирателен район "Чужбина", ами ограничиха възможността на българите, работещи в чужбина, да упражняват вече задължителното си право на глас. 

Ние, дори след години в чужбина, все още имаме силни връзки със страната - това са нашите роднини, спомените за родната стряха, за неповторимата българска природа. Все още допринасяме към българската икономика, изпращайки милиони левове, повече от всеки друг чуждестранен инвеститор. Гласуването на парламентарни и президентски избори е един от малкото начини, по които можем да участваме в обществения живот в родината, дори е повод да се събираме с други българи, живеещи зад граница. Избирателни секции в градове като Манчестър, Брайтън, Норич, Глостър, Портсмут и много други, поддържат гореща връзката с родината.

Затова, трябва да защитим крехката територия, която завоювахме - да защитим правото да гласуваме в избирателни секции извън посолството - на удобни за нас места!

 

БРЮКСЕЛ

Народните избранници фронтално срещу демокрацията

Ако някога сме имали илюзията, че народните избранници в 43тото Народно събрание не работят само и единствено за собствения си политически интерес, а поне малко и за гражданите, последните промени в Изборния кодекс ни опровергаха.

Промените в ИК от 22-и април 2016 г. обслужват само оста ГЕРБ–БСП–ДПС-ПФ. В това Народно събрание има минимална опозиция, когато стане дума за заграбване на власт.

Малкото гласове на разума са заглушени от многобройния хор на глупостта.

· Те решиха да ни заличават от избирателните списъци при негласуване. За възстановяване на гражданските ни права, ще трябва да подаваме молби, болнични или извинителни бележки, независимо дали живеем в България или чужбина

· Те направиха възможно гласуването „за никого“, но този глас се разпределя към големите партии и за него се получава субсидия

· Те направиха гласуването задължително, за да компенсират липсата на доверие в избирателите, които отказват да гласуват доброволно за едни и същи компрометирани лица

· Те отказаха да създадат МИР „Чужбина“, който беше залегнал като обещание в предизборната платформа на ГЕРБ и РБ.

Напротив:

· Те направиха практически невъзможно гласуването от чужбина, като отмениха възможността да се откриват избирателни секции извън консулства и посолства. За да не може 2 000 000 български граждани извън граница да им се бъркат с гласовете си в тънките, изборни сметки.

Ние, българите живеещи и работещи в Белгия остро се противопоставяме на тези поредни предизборни трикове!

Тази вечер от 18:00 пред постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles организираме флашмоб срещу приетите вчера промени в изборния кодекс.

Няма да позволим 43тото Народно събрание да заграби малкото и крехка свобода, която успяхме да извоюваме през последните години.

#ИскамДа Гласувам

 

Писмо на българи в Оксфорд до Народното събрание:

 

До: Народните представители в 43-то Народно събрание

Отворено писмо относно промените в Изборния кодекс, свързани с образуване на избирателни секции в чужбина

Уважаеми народни представители в 43-то Народно събрание,

Ние, долуподписаните българи студенти и възпитаници на Оксфордския университет, научихме с притеснение за решението на Народното събрание да одобри на първо четенепоправки в Изборния кодекс, които отменят възможността за образуване на избирателни секции извън територията на дипломатическите представителства на Република България (чл. 14 от Изборния кодекс).

В Оксфорд благодарение на местни усилия и подаване на декларации на парламентарните избори през 2014 г. беше отворена избирателна секция. Тогава в секционна избирателна комисия (СИК) Оксфорд правото си на глас упражниха над 220 души. През 2015 г. в Оксфорд отново беше организирана избирателна секция за провеждането на национален референдум за електронното гласуване, като малко под 100 желаещи изразиха своето мнение в СИК Оксфорд. В този случай на доброволческа основа беше намерено безплатно и централно помeщение, което сви до минимум разходите за организирането на избирателна комисия.

Като студенти, ние сме във Великобритания с цел обучение и много от нас се надяват да могат да приложат своите знания в България. Отнемането на реална възможност за упражняване на правото на глас ни отнема и възможността да участваме в изграждането на нашето общо бъдеще като граждани. Това важи в още по-голяма степен за тези от нас, за които гласуването в чужбина е първата възможност в живота да упражним своя глас. За всички нас обаче е неприемливо транспортни разходи и време, прекарано в лекции и лаборатории, да са ефективни пречки за участие в демократичния процес.

Сред гласувалите в Оксфорд бяха и българи от много съседни места, част от които гласуваха за първи път от десетилетия. Друга част от тях бяха възрастни хора или семейства с деца, за които пътуването до Лондон и чакането с часове наред пред българското посолството там също би било непосилно. Това често са хора, на които сме разчитали за помощ когато за пръв път сме се оказали далеч от дома. Бихме искали да изкажем огорчението си, че и на тях може да им бъде отказана възможността да се почувстват част от българското общество само защото са далеч от родината и нейните дипломатически представителства.

Ние смятаме, че ограничаването на образуването на избирателни секции в чужбина ще ограничи възможностите, правата и задълженията на българите в чужбина да участват в обществения живот на страната. Смятаме това за недопустимо, необяснимо и недалновидно. Затова призоваваме народните представители в 43-то Народно събрание да отменят на второ четене ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс.

С уважение,

(за да подпишете писмото, моля добавете коментар със следната информация: [Име] [Фамилия] [настояща работа/студент/магистър/докторант] [специалност (завършил през…)] или се свържете директно с Мария Спирова или Ивайло Яйджиев)

Мария Спирова, журналист, Криминология (2008 г.)

Ивайло Яйджиев, докторант, Публични политики

Ивайло Говедаров, анализатор, Русистика и източна европейстика (2014 г.)

Ани Коджабашева, докторант в Колумбийския университет,История на изкуството и визуална култура (2013 г.)

Никола Константинов, студент, Математика и статистика

Михаела Смилова, студент, Биохимия

Александър Иванов, докторант, Невронаука

Станислава Топузова, докторант, Право

Грегориан Пириндев, студент, Математика

Тео Тодоров, студент, Математика

Йордан Донев, студент, Математика

Марина Петрова, докторант в Есекския университет, Глобално управление и дипломация (2014 г.)

Мария Лазарова, студент, Компютърни науки

Христиан Христов, студент, Компютърни науки

Калоян Методиев, студент, Физика

Деян Левски, докторант, Микроелектроника

Цветелина Цонева, студент, Френски и испански

Благовест Господинов, студент, Математика и информатика

Явор Новев, докторант, Физикохимия и теоретична химия

Коментари

Анонимен's picture
Анонимен

Въпроса с огледалото ви затвори секциите! Страхливеца си остава страхливец...
Анонимен's picture
Анонимен

тука е така

Да се оплакват на Бойко разбойко
Анонимен's picture
Анонимен

@ тука е така е ГНИДА, избягала на Запад (мие кенефи там) и е неграмотен ПРОСТАК, който неграмотно ни казва, как да живеем тук!
Анонимен's picture
Анонимен

По добре да се оплачат на омбудсрама - сестра Галева
Анонимен's picture
Анонимен

DLP

Искали да гласуват? Когато българите в Лондон например трябваше да гласуват за референдума миналата година отидох в посолството и една жена, която работеше там ми се оплака, че много малко хора са гласували, а беше към края на изборния ден. Айде стига лицемерие. КАто искат да гласуват да си вдигнат гласовете и да отидат да го направят, а не само да кракят от вкъщи на компютъра.
Анонимен's picture
Анонимен

лицемер

На парламентарните изборите 2014 година гласувалите във Великобритания са 5560, като са се редили на опашка до късна доба. В Испания - 6419, Германия - 3455, в Гърция – 3148.

Малко е лицемерно да си вадите изводи от гласуване за референдум. Българите в чужбина са най-големия чужд инвеститор в страната. За 2014 г. те са изпратили на своите близки над 1.7 млрд., а за 2015 над 2 млрд.

Га пращат пари може, ама да гласуват не може.
Анонимен's picture
Анонимен

DLP- Долно Ляво Педалче.
Анонимен's picture
Анонимен

Що пропускаш Турция 180 000 гласа
Анонимен's picture
Анонимен

В Турция са гласували 60 090, което мен не ме притеснява, а притеснява само комплексарите, които наричат себе си патриоти, а са си най-обикновени неудачници. За мен всички които се чувстват български граждани и имат право да гласуват не зависимо къде се намират и трябва да имат еднакви права.
Анонимен's picture
Анонимен

socialen

Борисов не им дава да гласуват, щото не го обичат и му мае подиграха в Лондон.
Анонимен's picture
Анонимен

socialen

Борисов не им дава да гласуват, щото не го обичат и му мае подиграха в Лондон.
Анонимен's picture
Анонимен

ГЕРБ ще бъдат изметени като НДСВ.
Анонимен's picture
Анонимен

socialen

Нашите сънародници в чужбина не са никакъв инвеститор. Стига вече с това как банките само да се чудят да им крадат парите.
Анонимен's picture
Анонимен

socialen

Борисов и Цветанов отвратиха Народа от политиката след август 2009 година и Народът спряхме да гласуваме.

Гласува само неграмотния, малоброен, нискообразован електорат на Борисов от бедни български, провинциални пролетарии.
Анонимен's picture
Анонимен

е сега вече знам колко от имащите право на глас са неграмотни, малобройни, нискообразовани - 3 501 269 толкова са гласували на последните парламентарни избори. добре, че сте вие многобройни, грамотни и високо образовани та да може да си осмисляте живота, прекарвайки времето си пишейки под статиите по сайтове.
Анонимен's picture
Анонимен

@ тука е така е ГНИДА, избягала на Запад (мие кенефи там) и е неграмотен ПРОСТАК, който неграмотно ни казва, как да живеем тук!
Анонимен's picture
Анонимен

тука е така

Аватаре,мауминке мръсна не се крии,не се крии!
Анонимен's picture
Анонимен

@ тука е така е ГНИДА, избягала на Запад (мие кенефи там) и е неграмотен ПРОСТАК, който неграмотно ни казва, как да живеем тук!
Анонимен's picture
Анонимен

Нора

Ама и ти нещо превъртя! Я си прочети несвързаното изречение, че засягаш дригите на "неграмотен"
Анонимен's picture
Анонимен

socialen

С близо 1 милион невалидни бюлетини. Народът, останалите 52%, не гласува.

На общинските избори, никой не гласува.
Анонимен's picture
Анонимен

лаик

Броя на недействителни гласове през 2014 година са 218 125. защо ли като сте толкова интелигентен не може да проверите преди да пишете глупости и лъжи. само не разбрах някой плаща и ви да пишете или просто нямате socialen живот и за това си губите времето като пишете глупости с надеждата някой да ви забележи. тъжно, много тъжно.
Анонимен's picture
Анонимен

Новият


Уважаеми сънародници живеещи в чужбина, похвално е,че не късата пъпната връв с родината България! Да, имате права, но и ние останали тук на тръстиката също! Няма логика хора живеещи с десетилетив в други държави да ни определят съдбата! Аз гласувам ли за сенат в САЩ, кмет на Лисабон или Анкара? Не! Там където плащам данъците там гласувам! Другото е интереси и сметки!
Анонимен's picture
Анонимен

И как реши, че всеки извън България е там от десетилетие! От коментара ти излиза, че веднъж преминал границата и край! Това са соц истории, ала невъзвращенци - тъпо!
Анонимен's picture
Анонимен

Нора

Я погледни по-горе, вашите активисти са изнесли подробна информация колко малко, пренебрежимо малко хора от българите в чужбина са гласували до сега на избори. Така, че НЕ СА ТИ ВИНОВНИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА за дереджето на което си! Сам си си виновен! Разбра ли?!
Анонимен's picture
Анонимен

;)

Ти пращаш ли пари на рода, живееща по света?
Анонимен's picture
Анонимен

Новият


Уважаеми сънародници живеещи в чужбина, като по-напреднали в материала от нас тъпите, останали тук, ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОПИТА НА ВИСОК ГЛАС ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ Е АКЦИОНЕР В КОМПАНИЯТА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА НАХОДИЩАТА В ЧЕРНО МОРЕ, А СА НИ ПРЕЦАКАЛИ КАКТО РУСНАЦИТЕ НИ ПРЕЦАКВАХА, СЕГА ЗАПАДНЯЦИТЕ С АФРИКАНСКИЯ МЕТОД ТРОХИЧКИ ОТ КОНЦЕСИОННИ ТАКСИ???!!! Я сметнете колко десетки милиарди ще загубим и кои ще лапнат парите!!!
Анонимен's picture
Анонимен

socialen

Политикономическата ни система е тотално пропаднала и деградирала, и произвежда неграмотници като Борисов, Цветанов и тумбата им. Затова не трябва да се гласува изобщо, за да не се легитимират от Народа. Да си ги избира малобройният им, неграмотен електорат от бедни, провинциални, български пролетарии, които са едва 13% или много по-малко от 1/6 от всички български избиратели. Нека само тези 13% от неграмотници да гласуват и да правят 100% от гласувалите. Те после сами ще ги изритат.
Анонимен's picture
Анонимен

избори 2013

При обработени 55.94% от протокол-грамите от секциите в чужбина за ДПС има най-много гласове - 41.3%. ГЕРБ има 24.5%, а коалицията между НДСВ и партията на Касим Дал "Свобода и достойнство" - 7.41%, показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК).

БСП е на четвърто място сред гласувалите в чужбина - с 5.85%. Следват "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева с 3.31%, "Атака" - 3.25%, коалицията ДСБ-БДФ - 3.05%. "Зелените" получават 1.92% от вота в чужбина, Национален фронт за спасение на България - 1.68%, а "Глас народен" на Светослав Витков - 1.07%.
Анонимен's picture
Анонимен

числата казват истината

Парламентарни избори 2013 г.

115 464 български граждани са гласували в чужбина на миналогодишните парламентарни избори, сочат данните на Министерството на външните работи. Действителните бюлетини от тях са 110 632 броя.Най-голяма подкрепа са получили ДПС. Подкрепа за тях са заявили 54 353-ма души, което се равнява на 49,13% от гласувалите в чужбина.

След тях се нареждат ГЕРБ, за които извън страната са гласували 23 090 души или общо 20,87% от вота извън България.

На трето място в изборните резултати са коалицията „Център – Свобода и Достойнство“ на Корман Исмаилов, която разделя етническия вот от Турция. Те са получили 7,96% от гласовете извън страната или общо 8 806 бюлетини.

За „Коалиция за България“ са гласували 4 907 граждани или общо 4,43% от избирателите извън страната.

ДСБ са получили 2,97% (3 288 гласа), „Атака“ - 2,72% (3 018 гласа), „Движение България на гражданите“ - 2,7% (2 993 гласа) от гласовете в чужбина.

Президентски избори 2011 г.

На вота за държавен глава фаворитът на българите в чужбина е била кандидат-президентската двойка Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. На първия тур социалистите са получили 20 686 гласа или общо 43% от всички подадени бюлетини в чужбина. На второ място са кандидатите на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, които на първия тур имат 15 130 гласа или подкрепата на общо 31,1% от гласоподавателите извън страната.

На втория тур, когато балотажът бе между кандидатите на ГЕРБ и „Коалиция за България“, преднина отново има Калфин, за когото са гласували 27 518 души или 57,47% от българите в чужбина. Плевнелиев и Попова са получили 20 365 бюлетини.

Избори за Европейски парламент 2009 г.

На миналите избори за ЕП, които бяха първи за страната ни, броят на подадените в чужбина действителни бюлетини е 12 339. От тях най-много са били за ГЕРБ – 2818 броя или 22,8% от всички бюлетини.

След тях се нареждат ДПС, които имат 2338 бюлетини или 18,95% от подкрепата на българите в чужбина.

Кандидатите на „Коалиция за България“ са получили одобрението на 1252-ма души, което се равнява на 10,15% от всички гласували извън България.

„Синята коалиция“ са получили подкрепата на 1810 души извън страната (14,67%), а НДСВ – на 1213 души, което са 9,8% от гласовете в чужбина.

Парламентарни избори 2009

На парламентарните избори през 2009 г. зад граница са гласували 153 534 български граждани.

Първенци са ДПС, за които са подадени 93 926 бюлетини или 61,18% от всички гласове извън страната.

На второ място са ГЕРБ, които имат 21,77% от вота или общо 33 426 гласове.

„Синята коалиция“ имат 9058 гласа зад граница или общо 5,9% от всички бюлетини извън страната.

За „Атака“ зад граница са гласували 6258 души, което се равнява на 4,08%, а за „Коалиция за България“ - 3882-ма души или 2,53%
Анонимен's picture
Анонимен

Нора

Явно от централата СА ТЕ ЗАРЕДИЛИ С ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ, но сега ще бъде друго! И вие го знаете и за това взехте мерки, но това ще ви излезе солено, защото вече набирате скоростно протестен вот и ще го отнесете здраво, за всичко!

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията

Анкета

Какво ще товари и разтоварва новото пристанище на Ахмед Доган?