Премиерът Бойко Борисов ще се срещне утре с ръководствата на парламентарните групи, които подкрепят правителството - ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Тема на срещата ще са промените в Изборния кодекс.

Борисов вече дойде веднъж в парламента по повод Изборния кодекс.

ПОСЛЕДНО: РЕФЕРЕНДУМЪТ ПРЕЗ ЮЛИ, ЗАБЪРЗВАТ ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ

Това се случи в петък, след като предния ден депутатите приеха задължителното гласуване и отделиха референдума на "Шоуто на Слави" от президентския вот наесен. Малко след срещата с Борисов парламентът прие текст, според който гласуването в чужбина ще става само в дипломатическите ни представителства. Това предизвика протести на българите в чужбина, защото по този начин техните възможности за гласуване намаляват чувствително.

ПРОТЕСТИ В ЛОНДОН И БРЮКСЕЛ: #ИСКАМ ДА ГЛАСУВАМ

В петък зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че управляващите ще забързат въвеждането на електронното гласуване, с цел българите в чужбина да нямат ограничения. Цветанов дори каза, че целта е електронното гласуване да бъде въведено експериментално още на президентските избори. Специалисти обаче коментираха, че това е няма как да се случи толкова бързо.

В събота вицепремиерът и зам.-шеф на АБВ Ивайло Калфин заяви, че партията му може да напусне управлението заради Изборния кодекс. Преди него от Реформаторския блок пък декларираха, че е възможно да не участват повече в дебатите по кодекса.

ВТОРНИК, 18,30 Ч.: "ПРОТЕСТНА МРЕЖА" СВИРИ СБОР СРЕЩУ "ОПРАСКВАНЕТО" НА ИЗБОРНИЯ КОДЕКС