Григор Димитров с голяма мъка преодоля фазата на осминафиналите на турнира в Истанбул от серията АТП 250 - 7:5, 4:6, 7:5 срещу Адриан Унгур (Румъния). Мачът продължи повече от два часа.

Унгур е 194-ти в световната ранглиста, но въпреки това създаде много трудности на българина. Те дойдоха най-вече от непредизвикани грешки на българина, но и румънецът изигра един от мачовете на живота си. Радващо е, че в най-важния момент Димитров демонстрира по-здрава психика и подчини съперника си.

В следващата фаза обаче го очаква доста по-труден тест срещу Иржи Весели (Чехия) или Роберто Баена (Испания). Българинът е под номер 2 в схемата, а евентуалните му противници са 5-и и 6-и.

Мачът започна зле за Димитров, който допусна изоставане от 1:3, но бързо навакса за 3:3, а в 11-ия гейм направи пробив за 6:5, след което реализира подаването си и спечели първия сет. Във втория ролите се размениха - Унгур се добра до обрат, а след това успя да изравни. 

В третата част двамата тенисисти разменяха подаванията си, като Гришо изтърва няколко възможности за пробив. Не и при 5:5 - брейк и след това леко пласиран сервис за 7:5. По-високата класа натежа, колкото и слабо да игра днес българинът.

Край Босфора освен треньорът на Григор - аржентинецът Франко Давин, от ложата гледат и родителите на първата ни ракета.