Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри направи поредно запомнящо се шоу на пресконференция - за реванша срещу Владимир Кличко на 9 юли в Манчестър.

Трудно е да се предаде и опише всичко, но нека почнем от заканата да Фюри да се махне от Великобритания и премести в САЩ след битката за три пояса с украинеца в родния си град.

“Не съм приет в тази страна, защото съм циганин. Винаги ще си остана такъв и това няма да се промени. И винаги ще съм дебел. И винаги ще съм бял. Това е положението. Махам се и ще отида в Америка, където отношението съм шампионите е различно, рече Фюри на трудноразбираемия си акцент. - Взех решение миналата седмица да се преместя в Лос Анджелис, където хората харесват успелите и нямат против големите глупости, които говоря. Защо да живея някъде, където това, което правя, не се харесва?”

Последва похвално слово за Америка и подканяне да го последват британците, които искат да успеят. 

“Приключвам с Владимир и се местя в САЩ”, зарече се шампионът.

Най-голямото шоу този път обаче бе събличането на тениската и самокритичната тирада за себе си, отнесена и към Кличко.

“Колкото до мача, всичко може да стане, Владимир си остава опасен съперник. Погледнете го, макар да е на 40 и толкова богат, той е слаб, поддържа форма, стриктен е, започна Тъйсън. - Аз не живея така, не пазя диети. Дори не бих се нарекъл атлет. Обидно е да ме наречете атлет. Не можете. Сега ще ви покажа как изглежда един атлет…”

Фюри стана от стола и съблече рекламната си тениска. “Ето ви го неоспоримият световен шампион по бокс. (плесна няколко пъти корема си и подчерта сланините, бел. ред.) Това да ви прилича на тяло на боец? Не, със сигурност.” 

Британецът се обърна към Кличко: “Дебелак, такъв човек те победи. Срам за теб, друже. Да те бие такъв дебелак.”

Кличко потвори като ехо: “Срам за мен.”

“Така че, не вземайте бокса насериозно. Не ми пука за бокса. Това, което ме вълнува, е да просна съперника си на пода. Още повече когато е 40-годишен професионалист. Ако пак те бия Владимир, един дебелак ще те е набил”, продължи все така 27-годишният боксьор.

Имаше и закачки между двамата, далеч невинаги бяха съгласни един с друг. “Никога няма да кажа, че хомосексуалистите са за затвора или че жените трябва да стоят в кухнята… Значи ли, че Елтън Джон и “Куин” са за затвора? Бих казал на Тайсън Фюри: Fuck off!”, не остана длъжен Кличко.

Той призна, че “три дни е сдрадал като куче” след сензационната загуба миналата година. 

“Когато готвачът не е в кухнята, плъховете танцуват по масата, това е, което се случи, рече Владимир Кличко. - Бум и плъховете са аут.”

“Кличко навярно е мишле, понеже аз го бих”, отвърна на това Тайсън Фюри.