Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Рим, след като претърпя загуба с 6:2 6:2 от световния номер 1 Рафаел Надал. Това бе пета среща между първата ни ракета и Матадора от Испания и за съжаление пета загуба на сметката на българина.

Надал нанесе пето поред поражение на българина.

В днешния сблъсък Димитров нямаше аргументи, с които да се противопостави на мощната и агресивна игра на испанеца. Лидерът в световния тенис проби общо четири пъти подаването на Гришо – по два пъти във всеки сет, което се оказа напълно достатъчно, за да си осигури и крайния успех.

Хасковлията играеше на границата на риска, стремеше се да цели линиите с максимална скорост, но това доведе до много непредизвикани грешки. От другата страна на мрежата пък Надал просто летеше по корта. За разлика от първите си двубои в Рим, тази вечер водачът в световната ранглиста игра феноменално и за пореден път доказа, защо е Краля на клея.  

Въпреки тежката загуба, Григор Димитров си тръгва от Вечни град с високо вдигната глава. За първи път в кариерата си първата ни ракета игра полуфинал на турнир от толкова висока категория. Извоюваните 360 точки ще му гарантират ново рекордно класиране в ранглистата, най-вероятно до 12-о място в света.

Денят за Гришо обаче съвсем не е приключил. Топтенисистът ни продължава с участието си на двойки, като по-късно тази вечер той и неговият партньор Лукаш Росол ще се изправят срещу Робин Хаасе и Фелисиано Лопес в битка за място на финала.