Олдън Eренрайк е избран за образа на младия Хан Соло в новия филм на „Дисни“ от вселената на „Междузвездни войни“. Актьорът от „Аве, Цезаре!“ получи ролята, която направи звезда Харисън Форд във филма „Хан Соло: Историята на „Междузвездни войни“, режисирана от Фил Лорд и Кристофър Милър.

Филмът за Хан Соло ще бъде втората продукция след Rogue One, която разказва паралелна история около космическата сага на Джордж Лукас. Rogue One,режисиран от Гарет Едуардс, ще излезе на екран на 16 декември, а историята на Хан Соло – на 25 май 2018-а.

Харисън Форд, 73-годишен, игра Хан Соло в оригиналната продукция, която излезе по кината през 1977 г., както и в появилия се в края на декември 2015-а „Силата се пробужда“, режисиран от Джей Джей Ейбрамс.

Харисън Форд в образа на Хан Соло, междузвезден контрабандист.

Дотук 26-годишният Олдън Еренрайк е имал роли в „Прелестни създания“ на Ричард Лагравенезе, „Син жасмин“ на Уди Алън и др. В „Аве, Цезаре!“ беше актьор каубой, на който вместо да язди му възлагат сложна психологическа роля, с която не може да се справи, макар иначе да е добро и оправно момче.

Площад Славейков