Певицата, актриса и писателка Ваня Щерева преиздаде за 5-път нашумелия си роман "Образцов дом". По този начин авторката отбелязва 10-годишнината от първото издание на книгата в "Сиела" и ще го отпразнува на 19 май от 19 ч. в София Лайв клуб.

По случай юбилея  и петото издание, както и за радост на феновете (и най-вече на верните си фенки) Щерева е написала 10 нови глави. "Това е старият обичан Образцов дом, в който живееха 30-годишните героини, в чиито вълнения много читатели разпознаха себе си. Сега Юлия и Петя са на 40. Какво се е променило за десет години? Изобщо, променило ли се е нещо? Срещнаха ли любовта? Успяха ли да бъдат щастливи? Още ли обитават Образцовия дом или се е разпаднал? Поумняха ли? Остаряха ли или все още са онези щури момичета? Съществува ли бъдеще? И може ли да се разчита на него?", пита риторично авторката и обещава да отговори на тези въпроси в новото издание.

Като бонус към петия "Образцов дом" Ваня Щерева & приятели са заснели късометражен филм, в който героините Юлия и Петя оживяват извън читателското въображение. В ролите: Стефания Колева и Карла Рахал. 

"С появата си този роман разклати стените на някои литературни стереотипа. Някои побързаха да предрекат, че книгата нямало да издържи проверката на времето. Десет години по-късно и няколко изчерпани издания "Образцов дом" на Ваня Щерева стои все така стабилно и продължава да посреща нови и нови читатели. Защото е построен върху здравата основа на едно разбито момичешко сърце", казва по повода писателят и директор на "Сиела" Захари Карабашлиев.