Известният по света и у нас Динко Вълев от Ямбол, който се прочу с акциите си по залавяне на бежанци по границата с Турция, вече противодейства и на наркодилъри. Това става ясно от клип, публикуван в youtube.

На клипа са заснети кадри как Динко е заловил човек, който предлага на млади хора наркотици. В раница, хвърлена на земята, се виждат забранените субстанции. Наркодилърът стои неподвижен и видимо уплашен, докато Динко му се кара и дори заплашва

Ето диалогът между двамата:

- К'во става... Метадон, наркотици, спринцовки...Ей тоз... Как се казваш ве?

- Йордан

- Йордан. Предлага наркотици на млади момичета, ей ги къде са, и момчета. Момичетата се разпищяха и аз дойдох да им помогна. Горд ли си ве, господине?

- Не, не съм горд

- Ти ако имаш дете и предложат на твоето дете наркотик, да са друса, хубаво ли ще ти е

- Абсолютно не

- Ако не бях тук аз, да та фана, знайш колко още жертвички щеше да си намериш? Ни тъй лий срам ве? Ни тъ лий срам?

- Срам мъй

- Ма да, ма ти вредиш и на другите и на околните. Нали го знайш? Ако аз утре имам дете и предложиш наркотици на детето ми аз щи отрежа врата като куче. Който иска к'вот иска да ма прай. Знам, че не съм прав да та убивам, ма ща убия ако имам дете и му предложиш наркотици.

Динко придоби международна известност като един от хората, които ловят бежанци по границата. За дейността си обаче той бе разпитван в ямоблската полиция по нареждане на прокуратурата в Бургас. Привикването му в полицията стана повод на други негови съмишленици, определящи себе си като патриоти, да го защитават. Динко дори даде интервю за Би Би Си, в което заяви самоуверено, че 95% от българите го подкрепят.

От клипа, сниман видимо да затвърди героичния ореол на Динко, не става ясно "заловеният" действително ли е наркодилър и предаден ли е на МВР.