Найден Зеленогорски има много добри качества, той успява не само да изгради консенсус, но и да го поддържа. Това заяви вицепремиерката Меглена Кунева по повод евентуалната негова кандидатура за президент. 

"Официална кандидатура през главата на колегите от РБ не сме правили, но да това е посоката“, подчерта Кунева.

Тя подчерта, че е най-добре да има обща кандидатура на Блока. Дали това ще стане зависи както от депутатите от Гражданската квота, така и от тези от ДСБ, които оттеглиха подкрепата си за управлението преди месеци.

БОРИСОВ В ЛОНДОН - ДА НЕ МЕ ИЗНЕРВЯТ, ЩЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ

Лидерката на ДБГ коментира и  репликата на премиера Борисов от Лондон - "да не се прекалява с играта на нерви, защото може и да не ми издържат моите и да ме направят президент". Той каза това по повод излизането на АБВ от коалицията.

"Това, че казва, че е напрегнато, е нещо, което единствено премиерът трябва да коментира. Мисля, че е много важно в момента да бъдем повече държавници. Смятам, че всички от управляващото мнозинство го осъзнават“, заяви Кунева.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ЩЕ Е НОВИЯТ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР

Тя коментира и кой би могъл да е новият социален министър минути преди да бъде съобщено, че вицепремиерът Томислав Дончев е предложението на ГЕРБ, като отбеляза него като добър вариант, притежаващ нужните качества.

"Нямам съмнение, че който и да е новият министър на труда и социалната политика ще отчете това, което е направено, ще задвижи по-бързо неща, както трябва да бъдат винаги задвижвани във втората половина на мандата и че това ще бъде една успешна политика“, добави тя.

Днес депутати от Гражданския блок на РБ - Мартин Димитров и Петър Славов внесоха въпрос към нея в качеството й на образователен министър защо студентите по медицина, фармация, право и дентална медицина не са в списъка на "приоритетни" специалности и като такива нямат право на европейски стипендии за успех.

Пред журналисти тя каза, че министерството помага много на студентите по медицина и те в никакъв случай не са неприоритетни за държавата. Но отбеляза, че много от тях търсят успеха си в чужбина.