Григор Димитров ще играе с добре познат съперник на старта на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж - сърбинът Виктор Троицки. Жребият е тежък, тъй като първата ни ракета вече е извън челните 32-ма в света и не беше поставен при тегленето.

Троицки спечели последния мач между двамата - през януари тази година в Сидни. Две седмици преди това Димитров измъкна победата в Бризбейн. Общият баланс е 2:1 в полза на Григор. През февруари Виктор Троицки стана вицешампион на първия АТП турнир в София.

Навършилият в понеделник 25 г. българин не се представя никак успешно на "Ролан Гарос" и в последните две издания отпадна в първия кръг след загуби от Джак Сок (2015 г.) и Иво Карлович (2014 г.). От шестте си участия в Откритото първенство на Франция Гришо записа най-големия си успех през 2013 г., когато в трети кръг бе отстранен от Новак Джокович.

Турнирът на клей пропускат асове като Роджър Федерер, който обяви, че не се чувства подготвен физически, и Гаел Монфис. Французинът е контузен и липсата му е удар за домакините.

Жребият не бе добър и за Цветана Пиронкова, която ще мери сили със Сара Ерани в първия кръг. 18-ата в света италианка води на Цвети с 2:1 победи, като и трите мача са играни на твърди кортове. Ерани победи пловдивчанката в три сета тази година на турнира в Доха, Катар.

В Париж Цвети стигна до третия кръг през 2015-а. Миналогодишната шампионка Серина Уилямс започва срещу словачката Магдалена Рибарикова.