"Ювентус" драматично спечели Купата на Италия с 1:0 срещу "Милан" на финала пред препълнените трибуни на Олимпийския стадион в Рим. "Червено-черните" надиграха шампиона, особено през първото полувреме, ала така и не намериха начин да вкарат гол.

Тифозите вече се настройваха за дузпи, когато влезлият като смяна Алваро Мората завърши контра на "Ювентус" - 1:0. Това стана в 111-ата минута - малко преди края на второто продължение. А се очакваше Юве да наложи волята си далеч по-лесно.

Бонавентура и Де Шилио направиха пропуски за "Милан", а Пол Погба бе най-близо до гол за "Старата госпожа". В крайна сметка треньорът на торинци Максимилиано Алегри направи печеливши смени. Той пусна в игра първо Куадрадо, а след това и Мората, който с първото си докосване вкара гол, а колумбиецът му асистира.

Така "Ювентус" вдигна 11-ата купа на Италия, докато "Милан" дори не стигна на евротурнирите.

Снощи бе паметна нощ за европейския футбол, тъй като се играха финалите за Купите в четири от 5-те най-големи футболни сили. Единствено "Пари Сен Жермен" срази "Олимпик" (Марсилия) в редовното време - 4:2. Така Златан Ибрахимович си тръгва от Париж с още една купа. 

В останалите три финала обаче се стигна до продължения. "Манчестър Юнайтед" и "Ювентус" спечелиха драматично в последните минути. А "Байерн" трябваше да мине през дузпи срещу "Борусия", за да грабне и купата.

Тази вечер от 22:30 часа пък започва битката за Кралската купа на Испания между "Барселона" и "Севиля" на стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид.