СИМОНА РУСЕВА

Кървава трагедия с три жертви и 11 ранени се разигра в 3 ч днес призори в австрийското 6-хилядно градче Нойнциг, Западна Австрия, недалеч от границата с Германия. За трагедията съобщи днес полицейски говорител.

Местният клуб по мотоциклетизъм “Лордовете” е организирал вчера късния следобед рок концерт за членове и сипматизанти. Около 150 души останали да се веселят до зори. Към 3 ч се е стигнало до остра свада между 27-годишен мъж и млада жена, за която се предполага, че му е била приятелка. Разяреният мъж изтичал до близкия паркинг, извадил от багажника на автомобила си пушка, върнал се на поляната и открил безразборна стрелба срещу веселящото се множество.  Двама души били покосени смъртоносно, 11 били ранени.

Избухнала паника, понесли се писъци. Хората хукнали да търсят спасение в близката гора.

Стрелецът се е самоубил на паркинга до автомобила си преди да дойде полиция. По щастлива случайност приятелката му се отървала невредима.

Начаса пристигнали униформени и 11 линейки. На помощ се притекли и 25 души от Червения кръст, както и 25 пожарникари. По данни на “Бърза помощ” пострадалите са с различна степен на наранявания, някои са в тежко състояние. Всички са настанени в близки болници. За оцелелите се грижат психолози.

За часове е била блокирана близката магистрала.

Заведено е следствие, но още се изяснява точната причина, довела до стрелбата.