"Лудогорец" получи петата си поредна шампионска купа на церемония на клубния си стадион. "Орлите" загубиха с 0:2 от "Берое", но това не помрачи настроението им, тъй като мачът имаше значение единствено за гостите. Разградчани излязоха с втория си състав, тъй като дадоха почивка на много титуляри преди старта на подготовката за новия сезон. 

Любопитно е, че не президентът на БФС Борислав Михайлов връчи купата и златните медали - както е редно, а един от неговите заместници, Атанас Фурнаджиев. На полувремето на мача с "Берое" пък бяха отличени най-добре представилите се за последните месеци момчета от школата на "Лудогорец". След това всички заедно направиха почетна обиколка, а накрая всичко свърши със заря.

"Лудогорец" ще играе предимно с млади футболисти и резерви и идния уикенд срещу "Ботев" (Пловдив) в последния рунд. А "Берое" и на теория си осигури участие в Лига Европа като трети в подреждането. 

"Левски" пък се завръща в евротурнирите, но феновете на тима сега не мислят за това, а са бесни заради игровото поведение на "сините". Снощи "Левски" допусна втора поредна загуба у дома - 0:1 от "Славия" на полупразен стадион. Юношата на клуба Борислав Балджийски вкара единственото попадение към края. След последния съдийски сигнал имаше освирквания от малкото зрители на стадион "Георги Аспарухов".

Така завърналият се на "Герена" Люпко Петрович претърпя поражение още в първия си мач. Той оправда поражението със загубена мотивация в отбора.

А освен за престиж, поне засега победата и четвъртото място не върши работа на "белите". За да играят те в Европа, ЦСКА трябва да спечели Купата на България. По този начин квотата ще отиде за четвъртия в "А" група.