Цветана Пиронкова се наложи над шведката Йохана Ларсон в два сета 7:5, 7:6 (8:6) и за втора поредна година се класира за трети кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Пловдивчанката опроверга прогнозите на букмейкърите, които даваха предимство на 62-ата в света скандинавка (Пиронкова е 102-ра). В първия сет Ларсон само за 8 минути дръпна с 3:0. Цвети въобще не се смути и набързо изравни резултата, а при 5:5 направи нов пробив, с който поведе с 6:5. Последва гейм на нула за Пиронкова на неин сервис и спечелване на сета.

Вторият започна с пробив на българката, който обаче не бе затвърден. После българката сбърка подаването си в шестия гейм и Ларсон поведе с 4:2. Пиронкова обаче моментално поправи грешката си с пробив на нула.

Двете тенисистки след това се справиха със сервисите си и се стигна до тайбрек. В него Пиронкова пропиля един мачбол, но при втория не сгреши и отново е в третия кръг, което е и нейното най-добро постижение на "Ролан Гарос".

Това беше първа среща между 28-годишната Пиронкова и с една година по-младата от нея скандинавка. За място в следващата фаза първата ни ракета при дамите ще спори с парагвайката Вероника Сепеде Ройг или американката Слоун Стивънс.