На премиерът Бойко Борисов за пореден път му се наложи да отрича, че смята да се кандидатира за президент. На въпрос в кулоарите на парламента дали мисли, че само той като кандидат може да обедини дясното, той каза:

"Аз ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент преди много години. Това не ме е влечало. Считам, че там не мога да бъдат така полезен, както в момента. Още повече, че виждате какво е нивото на тези, които претендират за властта".

Поводът за въпроса са думи на Касим Дал от НПСД, който вчера заяви пред БНТ, че Борисов би могъл да е кандидатът за президент, който да обедини дясното.

Според премиера, в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да бъдат "обединяващи и да вършат работа".

Той отговори и защо е решил да обяви кандидата на ГЕРБ чак през септември:

"А защо не? Щях да обявя по-рано, но вече ми омръзна вместо да работи държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент".

Според него спекулациите няма да спрат, дори и да каже веднага някакво име. И твърдо заяви, че Росен Плевнелиев е бил първият вариант на ГЕРБ, ако не се бе отказал по лични причини.

Борисов коментира и възможността да се възстанови проекта "Южен поток":

"За ужас на всички, вие чухте комисаря по енергетика вчера какво говори - България е лидер в своята дейност и това е с много труд, още повече и той, и аз вчера ви казахме, че когато са спазени европейските правила, когато е гарантирана диверсификацията, а не заробваща, има варианти всякакви“, каза Борисов.

А по повод новия газопровод от Русия за Гърция, който може и да мине през наша територия, той посочи, че ще се вижда с гръцкия премиер Ципрас на 1 юни и ще разбере от него повече:

"Ние така подготвяме европейския газов хъб „Балкан“, че той да поеме и руска газ. Това многократно сме го казали“, каза премиерът.