Разследващият полицай от Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) Любомила Ценова e дала на съд зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, сочен за дясна ръка на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава в. "Капитал". Искът е за 30 хил. лв. за непозволено увреждане, а причината - че полицайката е била обиждана и заплашвана от висшия прокурор в кабинета му.

Искът срещу прокурор от толкова висок ранг е без прецедент. А конкретната случка, послужила за повод, се е разиграла на 13 май в Съдебната палата в кабинета на Сарафов. Тогава Ценова е била извикана заедно с нейна колежка в прокуратурата в качеството ѝ на разследваща на досъдебното производство срещу фирмата "Агромах", което е все още срещу неизвестен извършител по подозрение, че дружеството изпълнител на мащабни обществени поръчки за 100 млн. лв. си е спестило данъци за около 14 млн. лева.

ПРОКУРАТУРАТА УДАРИ ДВЕ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ

Ценова описва в исковата  молба, че Сарафов се е нахвърлил срещу нея и я е обиждал. Укорил я, че събира доказателства, които не били в полза на обвинението. На срещата присъствали и други прокурори, както и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Самият Сотир Цацаров също се появил, твърди полицайката.