Министър-председателят Бойко Борисов свиква съвещание в областната управа в Благоевград във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница с преминаването на нелегални мигранти. Това съобщи правителствената информационна служба.

Повод за съвещанието са първите по-големи групи нелегално преминали границата с Гърция. Миналата нощ на зелена граница са били заловени 34-ма души, а по-късно още 53-ма са открити при гранична проверка на товарен влак. 

87 БЕЖАНЦИ ЗАДЪРЖАНИ. АРМИЯТА ПАТРУЛИРА ПО ГРАНИЦАТА

По повод на тези инциденти Министерството на отбраната обяви, че негови служители ще се включат при необходимост за овладяване на ситуацията.

В съвещанието в Благоевград ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният комисар Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция”, и кметове от региона.

Съвещанието започва в 10.00 часа. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Министър-председателят Бойко Борисов е на планирано посещение в Благоевград. Той трябва да направи оглед на санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. По програма той трябва да е пред блок 205 в квартал „Орлова чука“ в 10:30 часа.