Цветана Пиронкова излиза още днес в четвъртфинал срещу австралийката Саманта Стосър на турнира "Ролан Гарос" в Париж. Домакините поставиха двубоя като последен на централния корт "Филип Шатрие". Преди двете дами играят Ришар Гаске и Анди Мъри - двубоят им ще започне не по-рано от 15:00 часа.

Това означава, че Цвети и Саманта ще се изправят една срещу друга привечер. С важната уговорка, ако природата днес се смили над втория за годината турнир от Големия шлем. Вчера отново имаше прекъсвания на мачовете, а в понеделник тенис изобщо не се игра.

За сряда прогнозите бяха по-благосклонни.

ЦВЕТИ ПИРОНКОВА БИ ВТОРАТА В СВЕТА НА “РОЛАН ГАРОС" (СНИМКИ)

Победената от българката на осминафинала - №2 в света Агнешка Радванска, оправда поражението си с дъжда и лошото време. Тя обвини организаторите и съдията, че не са прекратили срещата. Според полякинята, корта станал хлъзгав, въобще условията не позволявали да се играе нормално. Това изнервило Радванска и я разконцентрирало.

На пресконференцията Пиронкова се съгласи, че условията не са били перфектни, но лично тя просто е приела ситуацията и е решила да даде най-доброто от себе си. Първата ни ракета направи паметен обрат от 2:6 и 0:3 във втория сет, като спечели 10 поредни гейма, преди съперничката и да успее да "вземе ръка". Тя спечели втория и третия сет с по 6:3.

ПИРОНКОВА: НЕ СЪМ ПРИКЛЮЧИЛА В ПАРИЖ

Следващата противничка на Цвети - Саманта Стосър, е №24 в света и №21 в схемата на "Ролан Гарос". 

В предишния кръг 32-годишната австралийката елиминира друга фаворитка - румънката Симона Халеп. Двете с Пиронкова имат 5 мача, в които българката е записала една победа. Но пък в последния им мач - през миналата година в Ийстбърн, на трева. Никога досега не са играли на клей, каквато е настилката на "Ролан Гарос".

Двубоят Цветана Пиронкова - Саманта Стосър можете да гледате по БНТ HD и евентуално по "Евроспорт".