От специализираната прокуратура казаха какво правят с ГДБОП в района на Враца и Мездра от рано тази сутрин - акция срещу наркоразпространението.

Местни медии обърнаха внимание на операцията, при която спецчасти извършват масови проверки на коли и лица в двата северозападни града. В Мездра един екип е блокирал улицата до пазара, а друг - района на Кременска рампа. На мястото е и криминалистичната лаборатория.

Явно поради скорошните арести на Ценко Чоков и единия му син Мартин от спецпрокуратурата (двамата и в момента са в ареста в София, б.р.), както и нашумялата оправдателна присъда на Мартин и брат му Спас Чоков, медиите предположиха, че пак те са причина за акцията. 

"Операцията е срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Днес са задържани 3-ма от участниците. Други двама са вече в затвора за други престъпления. Има и участници, които в момента се издирват. Задържани са и наркотици", поясняват лаконично от спецобвинението.

Оттам допълват, че днес пък са повдигнати обвинения на петима участници в друга организирана престъпна група за "разчистване на бизнес територии чрез принуда", т.е. заплахи, палежи, силови методи, както и за незаконно трафикиране на мигранти през България.

Бандата е неутрализирана на 1 юни 2016 г. на територията на област Бургас при специализирана операция на ГДБОП и „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.